PRETUČENA DEVOJČICA IDE NA TERAPIJU: "Neću da moja ćerka gleda nasilnike u oči, ispisaću je iz ove škole" - iKragujevac


Vesti

Zoran Nikolić, otac 16-godišnje devojčice B. N. koja je 13. oktobra ove godine u Tehničkoj školi u Aranđelovcu pretrpela vršnjačko nasilje na malom odmoru između petog i šestog časa, kaže za Blic da "ne odustaje od namere da kćerku premesti u drugu školu".

- Škola jeste preduzela neke mere, sada u njoj dežuraju četiri školska policajca, po dva u svakoj smeni. Kći mi je bila kod psihologa, sada je u Centru za socijalni rad, kasnije će opet kod psihologa, a za 21. ovog meseca joj je zakazano viđanje kod neuropsihijatra u Kragujevcu. Ja neću da moje dete ide u tu školu i dalje, neću da se sreće sa nasilnicima i da ih gleda u oči - kaže Zoran Nikolić.

Višem javnom tužilaštvu u Kragujevcu je 8. novembra dostavljen izveštaj Policijske stanice u Aranđelovcu, o događaju od 13. oktobra 2017. godine, u Tehničkoj školi „Mileta Nikolić“ u Aranđelovcu, kada je u odeljenju prvog razreda došlo do fizičkog nasilja nad učenicom tog odeljenja, maloletnom B. N. (16). Nju su, kako se vidi na video-snimku napravljenim mobilnim telefonom, a koji je u posed škole dospeo tek 25. oktobra, vidi kako vršnjaci među kojima su i devojčice brutalno maltretiraju, tuku i viču na B. N.

Više javno tužilaštvo u Kragujevcu je pokrenulo krivični postupak prema troje maloletnika, S. V, K. V. i D. R, zbog krivičnog dela ”nasilničko ponašanje”, izvršenog na štetu maloletne B. N. Tada su uključeni svi nadležni organi i stručne službe radi daljeg sprečavanja vršnjačkog nasilja.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zamolio je danas, u poseti Aranđelovcu, učenike srednje tehničke škole "Milena Nikolić" da dobar ljudski odnos održe i sačuvaju ga ne samo za ukućane, nego i za svoje drugove.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu