Jesenji radovi: Krpljenje rupa, stubići umesto kugli, uklanjanje korova… - iKragujevac


Vesti

Ekipe komunalnih preduzeća u Kragujevcu koriste dane bez padavina kako bi zakrpili rupe na nekim saobraćajnicama, a parkove očistili od korova.

Kako je navedeno na zvaničnom sajtu gradske uprave, radnici JKP “Zelenilo“ od samoniklog rastinja očistili su desnu stranu kružnog puta Desankin venac do spomenika “Čistači obuće“.

Druga ekipa ovog komunalnog preduzeća uredila je prostor kod Sokolane, isečene su osušene i trule grane i uklonjeno samoniklo rastinje, a prema rečima Andreje Ilića, načelnika Gradske uprave za komunalne i inspekcijske poslove u planu je da se igralište za mali fudbal i rukomet koji su u kompleksu ove zgrade očisti od trave i presvuče, kako bi se posle mnogo godina privelo nameni.

U toku prethodne nedelje očišćen je prostor oko Tenkodroma na Aerodromu. U pitanju je površina od četiri hektara i u tom poslu radnicima ovog gradskog preduzeća pomogli su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova i zatvorenici Okružnog zatvora u Kragujevcu.

“Gradska uprava za komunalne inspekcijske poslove reagovala je na učestale prijave građana iz ovog dela grada jer ta površina godinama nije bila čišćena”, kaže Andreja Ilić, načelnik resorne gradske uprave.

U ulici Ljube Vučkovića na Aerodromu u toku je postavljanje pešačke staze u dužini od 500 metara. Duž Karađorđeve ulice ekipe JKP “Čistoća“ uklanjaju betonske kugle ranije postavljene radi sprečavanja nepropisnog parkiranja, a umesto njih postaviće metalne stubiće.

Na teritoriji MZ Mala Vaga, na jednom delu saobraćajnice biće uklonjeni stubići.

Deo saobraćajnice i trotoara ulice Vojvode Putnika između “Ekopumpe“ i “Žitoprodukta“ nasut je kamenim materijalom, a u planu je da se danas završi asfaltiranje. U pitanju je 140 kvadratnih metara saobraćajnice za koji će biti utrošeno oko 75 tona asfalta. Oko dečijeg igrališta kod pumpe u Erdogliji postavljena je ograda.

JKP “Čistoća“ krpi udarne rupe na teritoriji MZ Bresnica u ulicama Koste Abraševića i Ivana Milutinovića, a u toku je i saniranje propusta ispod puta u Desimirovcu.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu