OPTUŽENA DA JE SLALA SLIKE GOLIH DEVOJAKA: Evo šta kažu roditelji brutalno pretučene devojčice - iKragujevac


Vesti

Nakon brutalnog snimka prebijanja devojčice u Tehničkoj školi Mileta Nikolić u Aranđelovcu, oglasili su se roditelji deteta koje je u toj školi pretrpelo vršnjačko nasilje.
Ona ima 15 godina, a živi u mestu Tulež koje se nalazi nadomak Aranđelovca gde i pohađa prvu godinu srednje tehničke škole.

Majka devojčice, Jelena Nikolić ispričala je za portal SrbijaDanas.com da je sve počelo zbog Fejsbuk profila kada je njena ćerka dala svoju šifru drugarici iz odeljenja.

- Pored batina koje je dobila, oni su joj bacili jaknu i školsku torbu, nije mogla da nađe jaknu - ispričao je Zoran za portal "SrbijaDanas".

- Moja ćerka je dala drugarici šifru da joj dekativira Fejsbuk profil, a onda je ta njena drugarica tu šifru dala celom razredu. E sad, ko koristi taj profil to je znak pitanja pošto mi ne možemo da uđemo na taj Fejsbuk profil, jer su joj zamenili šifru - kaže Jelena.

Kako je objasnila majka devojčice problem je nastao kada su sa Fejsbuk profila, dečacima iz škole, krenule da stižu fotografije i slike neprimerenog sadržaja, te da je zbog toga njena ćerka postala žrtva vršnjačkog nasilja.

- Optužili su je i da ona koristila neki lažan profil od drugarice i nudila se dečacima za neku izvesnu sumu novca. Slike koje su slate sa tog profila bile su slike golih devojaka - glava od jedne devojke, telo od druge devojke. Dakle, sklapane slike, ali naša ćerka nema dobar telefon da bi na taj način mogla to da fotošopira. Telefon koji ona ima uopšte ne podržava tu opciju, dakle to je moralo da se uradi na kompijuteru ili nekom boljem telefonu koji ona ne poseduje - tvrdi Jelena Nikolić.

Kako je potvrdila majka devojčice tuča se dogodila 13. oktobra, a o svemu ih je obavestio drug njihove ćerke koji pohađa istu školu.

- Našu ćerku nismo vodili kod lekara, jer ona to nama nije ni ispričala šta se desilo. Sve nam je rekao njen drug iz njene škole koji nam je tu u komšiluku. Rekao nam je da su je šamarali. Ona je to prećutala. Došla je kući sva crvena u licu, rekla je da je to bilo dva tri šamara. Međutim, ja sam juče bila u školi i razredni mi je pokazao snimak i videla sam da je to bilo 33 šamara. I nije to bilo samo šamaranje, nego i pesnice - priča majka Jelena i dodaje:

- Taj dan, kad se sve izdešavalo u školi nije bio niko od dežurnih, niti direktor, niti bilo ko da odreaguje na to. Taj drug je sišao tamo dole kod direktora pred vrata, a direktor nije bio tu. Jedino je reagovao taj dečak, svi ostali drugovi iz odeljenja su navijali na to što se dešavalo.

Zoran Nikolić, otac devojčice, rekao je da je upravo pogledao snimak i da je šokiran jer u trenutku dok je gledao nije znao da li se nasilje ponovilo ili je to snimak koji je nastao pre par nedelja.

- Upravo sam pogledao snimak, samo u trenutku nisam siguran da li se to opet desilo ili pre dve-tri nedelje jer sam sinoć radio do kasno, a jutros sam otišao rano od kuće zbog nekih obaveza. Tek sad sam video sve – rekao nam je otac Zoran.

Takođe, on je objasnio da je njegova ćerka pored batina koje je dobila taj dan ostala i bez jakne koju su joj drugi učenici bacili:

- Pored batina koje je dobila, oni su joj bacili jaknu i školsku torbu, nije mogla da nađe jaknu – ispričao nam je Zoran.

 

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu