Minut ćutanja i poslednji aplauz za Ljubomira Ubavkića Pendulu - iKragujevac


Vesti

Komemoracija povodom smrti glumca Ljubomira Ubavkića Pendule koji je preminuo u noći između četvrtka i petka u 86. godini, održana je u Kragujevcu. Minutom ćutanja rođaci, kolege i prijatelji odali poštu preminulom glumcu.

U Knjaževsko-srpskom teatru su o liku i delu Ljubomira Ubavkića Pendule govorili kolege glumci i podsetili na reči legendarnog reditelja Radivoja Lole Đukića (Pozorište u kući) o Penduli.

"Smešan kao Čkalja, studiozan kao Mija, a glumi celim telom kao Marsel Marso. Da živi u Beogradu, ne bi silazio sa malog ekrana. Da živi u Holivudu, Džeri Luis bi mu davao šlagvorte na velikom ekranu. Možda je, ipak, srećan što živi u Kragujevcu jer tu ne silazi sa žive scene, na njoj nije samo slika svoje slike kao na malom ekranu, sa nje vidi osmeh svojih gledalaca, nadohvat ruke su njihove ruke koje pljeskaju. Da li je uopšte potrebna veća slava?", rekao je Đukić o Penduli.

Kragujevčani i kolege oprostili su se na kraju komemoracije od glumca poslednjim velikim aplauzom. Pendula će biti sahranjen danas u 14 časova na Varoškom groblju u Kragujevcu.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu