Komemorativna akademija u Prvoj kragujevačkoj gimnaziji - iKragujevac


Vesti

U sali Prve kragujevačke gimnazije, u prisustvu episkopa šumadijskog gospodina Jovana, gradonačelnika Radomira Nikolića i njegovih saradnika, inostranih delegacija, gradova pobratima, predstavnika Školske uprave, učenika, roditelja, profesora i prijatelja, održana je komemorativna akademija u znak sećanja na streljane đake i profesore ove škole 21. oktobra 1941. godine.

„21. oktobar nosimo u duši tokom cele godine i spremno ga dočekujemo novim delima sa željom da oteramo sve duhove rata, i sve nesreće, spremni da zagrlimo budućnosti“, rekla je pozdravljajući prisutne direktorka Prve kragujevačke gimnazije Slavica Marković. 

Poruka 21. oktobra treba da predstavlja ono vrelo nade koje nam ostaje u duši, nade da ljudi imaju dovoljno snage da se odbrane i oslobode svih loših misli i loših dela, poručila je Slavica Marković.

Sećanje na dan streljanja, tugu, boli, strepnje koje su tada obuzele Kragujevac, a zagledani u budućnost, oživeli su učenici Prve kragujevačke gimnazije, kroz poemu čiji su autori takođe učenici Prve gimnazije. 

Tradicionalno na komemorativnoj akademiji, dodeljene su nagrade učenicima za postignute uspehe iz Fondova učenika i profesora Prve kragujevačke gimnazije, Dušice Dragojlović, Angeline i Ljubomira Markovića.
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu