Majke gube starateljstvo nad svojom decom zbog jedne neverovatne stvari - iKragujevac


Vesti

Grupa žena, uz podrsku Autonomnog ženskog centra, podnela je zahteve za pokretanje postupaka pred sudovima časti Lekarske komore i Društva psihiloga Srbije protiv veštaka koji su prilikom veštačenja u porodičnim sporovima upotrebljavali psihološke merne instrumente i sredstva procene ličnosti koji nisu licencirani.

Odnosno, one koji nisu odobreni od strane Komisije za licenciranje psiholoških mernih instrumenata Instituta za psihologiju.

Naime, nakon sto je u određenom broju slučajeva veštačenja primećeno korišćenje psiholoških testova koji se ne nalaze u Registru psiholoških mernih instrumenata, Autonomni ženski centar se obratio Društvu psihologa Srbije sa pitanjem da li je upotreba tih testova dozvoljena i, ako jeste, pod kojim uslovima.

Dobijen je odgovor da se psihološki testovi koji se ne nalazi u Registru psiholoških mernih instrumenata mogu se koristiti jedino u istraživačke svrhe.
Među ženama koje su podnele zahtev su majke za koje su, posle urađenih testova, veštaci u većini slučajeva procenjivali da nisu podobni staratelji svojoj deci.

Sve te majke učestvuju u sudskim postupcima za starateljstvo nad decom sa svojim bivšim supružnicima koje sve zastupa advokat Dragan Krajnović. I sve veštake nadležni Sudovi odabrali su na predlog advokata Krajnovića.

Grupa žena koje su nedavno podnele zahtev su ispričale kako su posle ispitivanja na nelicenciranim testovima i, kod uvek gotovo iste, komisije veštaka gubile staraljestvo nad decom.

(Telegraf)

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu