Grejanje slabije jer kradu aluminijumsku izolaciju sa toplovoda - iKragujevac


Vesti

Kragujevački distributer daljinskog grejanja "Energetika" suočava se poslednjih godina sa krađama aluminijumske izolacije na toplovodima koju počinioci prodaju otkupljivačima sekundarnih sirovina.

Direktor održavanja Mihajlo Pavlović je rekao da su u pitanju krađe velikih razmera, a "Energetika" iz finansijskih razloga nije u mogućnosti u potpunosti sve da sanira.

Prema njegovim rečima, ukradena je aluminijumska izolacija na toplovodima u dužini od oko 600 metara, na potezu od fabrike "Zastava kamioni" ka centru grada, duž Lepenice i kod Osnovne škole "Militin i Draginja Todorović". Odneta je i izolacija sa toplovoda koji vodi od vojne fabrike ka naselju Erdoglija.

Pavlović je rekao da se aluminijumska izolacija krade sa svih toplovoda koji su na javnom mestu i dostupni, jer nema obezbeđenja.

Lopovi skidaju zaštitne obruče pa onda aluminijum, a vunu za izolaciju bacaju.

"Na mestima gde su ogoljeni toplovodi značajno se gubi energija i slabije je grejanje" rekao je Pavlović.

On je naveo da je "Energetika" u mogućnosti da pred novu grejnu sezonu obnovi izolaciju samo kod škole "Milutin i Draginja Todorović" u dužini od 22 metra, što će koštati oko 50.000 dinara uz dodatne troškove ugradnje.

Sve krađe aluminijumske izolacije "Energetika" prijavljuje policiji u Kragujevcu.

(Beta)

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu