Vesti

Kragujevački distributer daljinskog grejanja "Energetika" suočava se poslednjih godina sa krađama aluminijumske izolacije na toplovodima koju počinioci prodaju otkupljivačima sekundarnih sirovina.

Direktor održavanja Mihajlo Pavlović je rekao da su u pitanju krađe velikih razmera, a "Energetika" iz finansijskih razloga nije u mogućnosti u potpunosti sve da sanira.

Prema njegovim rečima, ukradena je aluminijumska izolacija na toplovodima u dužini od oko 600 metara, na potezu od fabrike "Zastava kamioni" ka centru grada, duž Lepenice i kod Osnovne škole "Militin i Draginja Todorović". Odneta je i izolacija sa toplovoda koji vodi od vojne fabrike ka naselju Erdoglija.

Pavlović je rekao da se aluminijumska izolacija krade sa svih toplovoda koji su na javnom mestu i dostupni, jer nema obezbeđenja.

Lopovi skidaju zaštitne obruče pa onda aluminijum, a vunu za izolaciju bacaju.

"Na mestima gde su ogoljeni toplovodi značajno se gubi energija i slabije je grejanje" rekao je Pavlović.

On je naveo da je "Energetika" u mogućnosti da pred novu grejnu sezonu obnovi izolaciju samo kod škole "Milutin i Draginja Todorović" u dužini od 22 metra, što će koštati oko 50.000 dinara uz dodatne troškove ugradnje.

Sve krađe aluminijumske izolacije "Energetika" prijavljuje policiji u Kragujevcu.

(Beta)

Pratite iKragujevac na VIBERU:
http://chats.viber.com/ikragujevac

×