KG: Penzionerima obezbeđen besplatan boravak u banjama - iKragujevac


Vesti

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje objavio oglas kojim poziva penzionere da se jave za odlazak na besplatnu desetodnevnu rehabilitaciju u jednoj od 25 banja. 

Pravo da se jave na konkurs, koji je otvoren do 31. marta, imaju svi penzioneri čije su penzije niže od 23.571 dinara. Uslov je da nemaju druga lična primanja i da nisu koristili besplatan boravak o trošku Fonda u poslednjih pet godina, a za poljoprivrednike i najmanje deset godina „poljoprivrednog“ staža osiguranja. Upravni odbor PIO fonda za to je izdvojeno 302,4 miliona dinara, što je 0,1 odsto prihoda ostvarenih od doprinosa, a sredstva će se raspodeliti filijalama, prema broju korisnika.

Na rehabilitaciju će otići 10.260 starosnih, invalidskih i porodičnih penzionera svih kategorija. Uz prijavu prilaže se i penzijski ček za januar ili februar 2013, dokaz o visini penzije ostvarene međunarodnim ugovorima, fotokopija lične karte, postojeća medicinska dokumentacija i potpisana izjava o drugim ličnim primanjima. Besplatan boravak uključuje i lekarski pregled, terapiju, kao i troškove prevoza u visini cene autobuske, odnosno vozne karte drugog razreda.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu