BIZARNA I TUŽNA PRAKSA! Ovako nas obaveštavaju kada nam neko blizak umre u bolnici! - iKragujevac


Vesti

Priča iz Novog Sada mnoge će ostaviti bez teksta, jer ukazuje na jedno bizarno pravilo u srpskim bolnicama.

Naime, ako vam neko blizak premine na bolničkom lečenju, moglo bi se desiti da vas o tome obaveste - telegramom!

M.S. je ostavila oca u bolnici, i ništa nije ukazivalo da će ga videti poslednji put. Njemu je preko noći pozlilo, i preminuo je oko 1 sat iza ponoći.

Srećom, imam prijateljicu koja je radila tu noć, pa kako je znala da je reč o mom ocu, pozvala me je i rekla šta se dogodilo. Onda sam saznala da je tu reč o privatnoj usluzi: jer bolnica o smrti obaveštava telegramom - priča žena u šoku.

Da bi stvar bila još bizarnija, njoj je na kućnu adresu stigao telegram koji je obavestio da joj je otac preminuo, ali tek sledećeg dana oko 17 sati.

- A šta da nemam prijateljicu, i da ona nije radila - šta onda? Ne bih znala skoro ceo dan da mi je otac preminuo? Kakva su to pravila da niko ne može da okrene broj telefona i obavesti ljude? Sramota! - priča naša sagovornica.

Povodom ove informacije, u Kliničkom centru Vojvodine, objasnili su kada i zbog čega je uvedeno ovakvo pravilo.

- Punoletni član porodice lica umrlog u Kliničkom centru o smrti tog lica obaveštava se usmenim razgovorom, ako se lice zateklo u Kliničkom centru, potom telefonom, ukoliko se niko od punoletnih članova porodice umrlog u momentu smrti umrlog lica ne nalazi u Kliničkom centru, s tim da se punoletnom članu porodice prenosi samo da je neophodno da u što kraćem roku dođe radi dobijanja detaljnih informacija, i ne saopštava mu se da je došlo do smrtnog ishoda, a obaveštavanje telegramom je poslednja opcija, koja se praktikuje samo ako se punoletnim članom uže porodice nije uspostavljen usmeni kontakt neposredno ili putem telefona.

Ova procedura je doneta 2015. godine - kažu u KCV.

 

Izvor: Alo!

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu