Autoput Kragujevac - Batočina pušta se u saobraćaj - iKragujevac


Vesti

Završena deonica na autoputu Kragujevac-Koridor 10, od Kragujevca do Žirovnice, u saobraćaj će biti puštena sledeće nedelje, izjavio je direktor Puteva Srbije Zoran Drobnjak.

On je komentarisao navode Ministarstva građevinarstva da ta deonica do sada nije otvorena za saobraćaj jer Putevi Srbije nisu tom ministarstvu dostavili potpunu dokumentaciju za traženu izmenu rešenja o građevinskoj dozvoli.

- Izgradnja deonice autoputa Kragujevac-Batočina građevinski je završena u roku. Zbog izmena projekta na ovoj deonici, investitor Putevi Srbije zatražio je 30. avgusta od Ministarstva građevinarstva izmenu rešenja o građevinskoj dozvoli. Međutim, zbog nepotpune dokumentacije Ministarstvo je odbilo zahtev i 4. septembra naložilo Putevima da dopune potrebnu dokumentaciju kako bi mogli da dobiju dozvolu - navodi se u jučerašnjem reagovanju Ministarstva, posle teksta u Danasu o tome da kompletno završeni put nedeljama stoji zatvoren za saobraćaj.

U jučerašnjoj informaciji Ministarstva navodi se da tome kada će deonica biti puštena u rad ne odlučuju to ministarstvo ili ministarka, već investitor koji i održava ovu deonicu - Putevi Srbije.

Drobnjak je ocenio da je "najvažnije da je put završen", a da će tražena dokumentacija uskoro da bude dostavljena, a put otvoren za saobraćaj "sledeće nedelje".

Izvor: Danas

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu