Danas u prvi razred kreće 68.000 prvačića, a OVO su novine sa kojima će se susresti svi đaci - iKragujevac


Vesti

Kalendarom obrazovno-vaspitnog rada predviđeno je da u narednoj godini đaci imaju četiri raspusta -jesenji, zimski, prolećni i letnji.

Planirano je da jesenji raspust traje četiri dana - od 9. do 12. novembra, dok je zimski raspust podeljen na dva dela od 3. januara do 8. januara i od 1. februara do 9. februara.

Prolećni raspust počinje 3. aprila, a završava se 9. aprila. Drugo polugodište za učenike osmog razreda završava se 31. maja, a za učenike ostalih razreda osnovne škole 14. juna 2018. godine.

Škola za maturante gimnazija završava se 24. maja 2018. godine, a za učenike trećeg razreda trogodišnjih i četvrtog razreda četvorogodišnjih stručnih škola, 31. maja.

U školske klupe od sutradanas seda 556.645 osnovaca, a među njima je i oko 68.000 prvačića.

Ðake u školi čekaju brojne novine. Oko 55 odsto škola izjasnilo se pozitivno za uvođenje đačkih uniformi, ali je ostala nepoznanica koliko njih je uspelo to da realizuje.

Petake čekaju tri redizajnirana predmeta - informatika i računarstvo, fizičko i zdravstveno vaspitanje, tehnika i tehnologija.

Učenici će imati i više sporta, a u 200 škola uvodi se elektronski dnevnik, zahvaljujući kome će roditelji preko internete, uz posebnu šifru, moći da vide ocene, izostanke, ali i pohvale za svoju decu.

Učenici četvrtog i šestog razreda imaće jednom mesečno fakultativnio čas o bezbednosti, a predavači će im biti policajci.

Na časovima "Osnovi bezbednosti dece" đaci ce učiti - o bezbednosti u saobraćaju, o zloupotrebi droge i alkohola, bezbednosti na internetu, o vršnjackom nasilju, kako se ponašati u vanrednim situacijama kao što su poplave, požari, zemljotres.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu