ŠOKANTNI DETALJI UBISTVA: Čulo se zapomaganje, a onda je nastao tajac - iKragujevac


Vesti

Dan posle ubistva Saše Grujića (52), koga je u subotu na terasi porodičnog stana na prvom spratu stambene zgrade u Ulici kneza Miloša u centru Vrnjačke Banje, nožem svirepo usmrtio njegov sin Ivan Grujić (27), Vrnjčani i dalje samo nagađaju moguće motive ovog zločina koji je potresao ovdašnju javnost.

Kako se priča, posle kraće svađe Ivan je u stanu nasrnuo na svog oca, koji je pokušao da pobegne na terasu dozivajući pomoć, ali ga je sin sustigao i kuhinjskim nožem mu, uglavnom u grudi i stomak, zadao najmanje osam udaraca. Čuvši zapomaganje, prolaznici i gosti obližnjeg kafića su pozvali policiju, koja je brzo stigla na mesto nezapamćenog zločina u Vrnjačkoj Banji, pišu Večernje Novosti.

- Koliko znam, u tom trenutku u stanu su bili Sašina supruga i deda koji je sa njima živeo. Sve je trajalo par minuta, čula se galama, vika, zapomaganje, a onda je nastao tajac. Policija je munjevito stigla, a potom iz zgrade izvela visokog mladića - kaže jedan od gostiju kafića.

Sa veoma teškim, ispostaviće se kasnije smrtonosnim povredama, Saša Grujić je hitno prebačen u Opštu bolnicu "Studenica" u Kraljevu gde je, uprkos velikim naporima lekara da mu spasu život, ubrzo i preminuo. Pod sumnjom da je ubio oca, Ivan je uhapšen i njemu je, po nalogu zamenika višeg javnog tužioca koji je i obavio uviđaj, do prvog saslušanja u Višem javnom tužilaštvu u Kraljevu određeno zadržavanje u policijskom pritvoru do 48 sati. Prema priči meštana Vrnjačke Banje, Grujići su živeli povučenim životom, ali su, kako kažu, Saša i sin Ivan i ranije imali nesuglasice i razmirice.

- Oni su baš Vrnjčani i pre nekoliko godina su svoju kuću i imanje ustupili investitoru koji je tu napravio zgradu. Zauzvrat su dobili stan i lokal koji iznajmljuju jednom kafiću - priča jedna od komšinica, uz molbu da joj se ne objavljuje ime. - Priča se da je Saša bio ljut na svog sina jer ništa ne radi i da su se zbog toga svađali. Ivan, koliko znam, nije bio poznat kao kavgadžija i problematičan mladić. Nedavno se vratio iz Novog Sada gde je živeo neko vreme.

Šta se zapravo dogodilo tog kobnog dana u porodičnom stanu Grujića i zašto je sin potegao nož na svog oca, biće poznato najverovatnije posle istrage, mada se, kako mediji nezvanično saznaju, na prvom saslušanju osumnjičeni branio - ćutanjem.

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu