PORODICA IZ KRAGUJEVCA PREVARENA: Kupili detetu harmoniku koju je pojeo žižak! - iKragujevac


Vesti

Harmonika dugmetara koju je porodica Filić iz Kragujevca platila 36.000 dinara, nasedajući na priču prodavca iz oglasa „da je u ful stanju”, posle 15 dana je bila neupotrebljiva, jer joj je žižak pojeo klavijaturu!

Prodavac iz Niške Banje im je pre dva meseca obećao da će im zameniti harmoniku “čim nabavi drugu”, ali je ubrzo posle toga prestao da im se javlja na telefon i nestao bez traga! Jasmina Filić, koja sa mužem i devetoro dece živi u naselju Male pčelice u Kragujevcu kaže da je žizak, koji je bio učauren u harmonici, bukvalno napravio rupu na klavijaturi i skroz je progrizao!

- Kada je sin Danilo (9) počeo da vežba na harmonici, ugledao je čitavu rupu na klavijaturi! Pomerila sam malo klavijaturu prstima da vidim kolika je rupa, ali je iz nje počelo da ispada kao da brašno sejete! Bube i tu prašinu sam istresla i pokupila pola đubrovnika. To sam sve slikala i poslala prodavcu Aleksandru M. iz Niške Banje na Viber da se uveri šta se desilo. Kada sam ga pozvala, obećao mi je da će nam zameniti harmoniku “čim nabavi novu”. Međutim, posle tog razgovora je isključio telefon i od 28. juna kao u zemlju da je propao. Ostali smo i bez para i bez harmonike, a sinu je neophodna za školu. Prevaranta smo prijavili policiji, ali su nam tamo rekli da protiv njega možemo samo da podnesemo privatnu tužbu za prevaru. Nekad nemam ni za hleb, a kamoli da plaćam taksu za tužbu - ogorčeno kaže Jasmina Filić.

Pare za harmoniku skupio je njihov prijatelj iz Austrije zahvaljujući prilozima Srba koji tamo rade.

- Nebojša iz Austrije je hteo da nam pomogne, jer je Danilo odličan đak u muzičkoj školi i ima talenta za harmoniku. Nije uspeo tamo da nađe odgovarajući instrument, pa je pare uplatio mom mužu na tekući. Rekao nam je da preko oglasa nađemo harmoniku “skala” od 80 basova, jer su takve iste u prodavnici jako skupe. Eto, dobili smo pare od dobrih ljudi i na kraju naleteli na prevaranta - prepričava na Jasmina svoju muku.

Porodica Filić sa devetoro dece živi u naselju Male pčelice u Kragujevcu i dovija se da preživi.

- Muž je sa Kosova, a ja sam iz Gruže. Gajim decu, a muž pokušava da nađe posao i zaradi za hranu. Konobar je po profesiji, ali mu je svaki posao dobrodošao. Molili smo i gradonačelnika da mužu nađe bilo kakav posao, ali nam nisu izašli u susret. Ne tražimo milostinju, već šansu da pošteno zaradimo. Ide zima i bojim se kako ćemo nabaviti drva za ogrev i hranu za decu - zabrinuto kaže Jasmina na kraju razgovora.
Prodavca smo pozvali na fiksni telefon, ali nam se javila njegova baba, tvrdeći da on sa njom ne govori i da joj se ne javlja.

Nemam ni za hleb, a kamoli za tužbu!

Jasmina Filić kaže da je sa mužem otišla u policiju kada je shvatila da su prevareni. - Prijavili smo Aleksandra M. iz Niške Banje policiji i pokazali im račun, koji smo platili brzoj pošti posle isporuke harmonike. Tamo su nam rekli da protiv njega možemo da podnesemo samo privatnu tužbu za prevaru. Ima dana kad deci nemam da kupim čak ni hleb, a kamoli da pišem tužbu i plaćam takse - jada se prevarena žena. 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu