DETALJI TRAGEDIJE NA GRUŽANSKOM JEZERU: Mladić (22) se udavio pored pojasa za spasavanje! - iKragujevac


Vesti

Željko B. (22) iz Knića ispao iz čamca i utopio se, u vodi nađen zaštitni prsluk, koji mu je spao kad je iznenada upao u jezero.

Željko B. (22) iz sela Vučkovica kod Knića udavio se u subotu po podne dok je pecao u Gružanskom jezeru u selu Žunje, a njegovo telo uzvukle su juče ronilačke ekipe. U vodi je nađen i pojas za spasavanje.

Kako nezvanično saznajemo, Željko je otišao s drugovima na obalu kako bi napravili roštilj i iskoristili slobodan dan, pošto je juče bilo Preobraženje.

- Pošto je bio neradni dan Željko, kao i većina meštana ovog kraja, odlučio je da se odmori. Otišao je s drugovima na jezero. Pravili su roštilj na obali, a Željko je oko 14 sati rekao prijateljima da ga sačekaju da ode do jezera da upeca neku ribu za roštilj.

On kaže da se Željko duže vreme nije vratio, pa su drugovi odlučili da se spuste do jezera kako bi videli zašto ga nema.

- Kada su stigli, imali su šta i da vide. Na površini vode plutala je mladićeva kapa, kao i zaštitni prsluk, koji je imao na sebi, ali njega nigde nije bilo. Nastala je panika, svi su se dali u potragu za njim. Obavestili su i policiju, a angažovani su i ronioci, koji su u nedelju izvukli njegovo telo - kaže naš sagovornik i dodaje da je Više javno tužilaštvo u Kragujevcu izdalo nalog da se izvrši obdukcija radi utvrđivanja tačnog uzroka smrti.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu