Neverovatne vesti za vozače POLOVNIH AUTOMOBILA u Srbiji - iKragujevac


Vesti

Potpuno neočekivano...

Nakon nedavnog kritikovanja automobilske industrije od strane Nemačke Kancelarke Angele Merkel, stižu i prve analize o "posledicama" njenog pritiska da se krene novim elanom prema čistim automobilima.

Suštinski, već do kraja ove godine očekuje se da nemačka sukcesivno sa svojih puteva počne izbacivati starije dizele kako bi se stimulisala potrošnja. Ovi automobili godišta od 2000-2010. neće ići u staro gvožđe već u "prirodnu" reciklažu na puteve Srbije, BiH, Rumunije, Bugarske...

Prema analizi agencije Smart+ Research, ove godine u Srbiji možemo očekivati oko 120.000 uvoznih polovnjaka od kojih su najbrojniji oni stari od deset do sedamnaest godina.

Predviđanja su da će se taj tempo vremenom pojačavati.

U narednih 4 godine u Srbiju stiže najmanje pola miliona polovnjaka koji će biti "proterani" iz Nemačke i drugih EU zemalja.

Da se podsetimo, zbog popustljivih ekoloških standarda procena je da svaki stanovnik Srbije emituje preko 6,2 tone ugljen-dioksida. Jedini veću trend rasta zagađenja je u Kini i Indiji pa ova invazija polovnjaka može značiti i novi udar ne samo na bezbednist saobraćaja već i na zdravlje stanovništva. 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu