SUDBINA: Za ovog Kragujevčanina se odavno znalo da će biti VELIKA ZVEZDA - iKragujevac


Vesti

Neki ljudi su jednostavno predodređeni za sport... Novom košarkašu Partizana Andreji Stevanoviću sudbina u igri pod obručima kao da je prorečena onog dana kada se rodio.

Srbija je zemlja košarke... Kod nas se ovaj sport voli “do koske”. Kada igra reprezentacija, i to neku veliku utakmicu, za naš narod to je “crveno slovo”. Ipak, ima i onih koji jednostavno moraju da rade. To je na svojoj koži najbolje osetio eksplozivni šuter.

Stevanović je rođen u Kragujevcu i to 2. jula 1995. godine. Oni stariji ljubitelji košarke odmah će naći simboliku. Tada je Jugoslavija u finalu Evropskog prvenstva igrala protiv Litvanije (96:90), a mnogi za ovaj meč kažu da je jedan od najboljih u istoriji košarke.

Đorđević je nemilosrdno šutirao, Danilović zakucavao, a naša selekcija se popela na krov Evrope.

- Moja mama je bila u bolnici na porođaju. Zvala je doktore iz sveg glasa, ali oni nisu mogli da je čuju. Gledali su utakmicu. Posle meča lekari su odmah porodili moju mamu. Videli su muško dete i poručili “Evo ga budući košarkaš, prva beba rođena posle susreta”. Mislim da je to viša sila, odatle potiče moja ljubav prema košarci - objasnio je Stevanović.

Tokom karijere igrao je za Borac, Radnički, Napredak i Šumadiju, a u Partizan stiže iz redova Dinamika.

Čini se da ovaj momak nije imao izbora. Košarka je izabrala njega.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu