Izabrana najlepša dvorišta Šumadije - iKragujevac


Vesti

Na manifestaciji Karađorđevi dani u Rači, na otvorenoj sceni ispred Doma kulture, dodeljene su nagrade za najlepša dvorišta u Šumadiji. 

U jakoj konkurenciji pobednika na lokalnim manifestacijama sprovedenim na području Kragujevca, Topole, Lapova, Rekovca, Knića, Batočine, Rače i Despotovca, izabrana su najlepša dvorišta regiona, u četiri kategorije: najlepše dvorište, najlepše park dvorište, najlepše etno dvorište i najlepši detalj.

U kategoriji „Najlepše dvorište“ u Centralnoj Srbiji pobednik je Radmila Perović iz Petrovca, teritorija grada Kragujevca. Drugo mesto osvojila je Ivana Jovanović iz selaČestin opština Knić, dok je treće mesto pripalo Zoranu Bojkoviću, iz Brzana, opština Batočina.

Za ,,Najlepše park dvorište“ proglašeno je dvorište Petra Petrovića iz sela Jarmenovci na obroncima Rudnika, opština Topola. Drugo mesto pripalo je Nebojši Kostiću iz Miraševca, opština Rača, a treće mesto Anka Stanković iz rekovačkog sela Kaludra.

Nagradu za „Najlepše etno dvoriše“ dobio je Radiša Radovanović iz Knića, drugo mesto zauzelo je dvorište Dragice Gajić iz kragujevačkog sela Dulene, a treće Ratko Jovanović iz sela Velika Kruševica, opština Rekovac.

,,Najlepši detalj“ Centralne Srbije za 2017. godinu, po mišljenju žirija, nalazi se u dvorištu porodice Milojičić iz Brzana, opština Batočina. Drugo mesto u ovoj kategoriji osvojio je Vladan Bataveljić iz sela Donje Grbice, Kragujevac, a treće mesto Aleksandar Đoković iz Rače.

Komisija, sačinjena od predstavnika organizatora manifestacije, lokalnih turističkih organizacija Kragujevca, Topole, Rekovca, Batočine, Lapova, Knića, Despotovca i Rače, imala je težak zadatak da izdvoji pobednike. Zato su ove godine dodeljene i specijalne nagrade, ukupno 7, u svim kategorijama. Nagrađenim učesnicima dodeljene su vredne nagrade, koje su organizatori obezbedili zahvaljujući brojnim sponzorima i prijateljima manifestacije.

 

izvor: GTO “Kragujevac” 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu