SRBI U ŠOKU: Za maltretiranje i UBISTVO samo GODINU DANA ZATVORA! - iKragujevac


Vesti

Zbog toga što su u kladionici u Kraljevu u novembru 2013. godine učestvovali u brutalnom prebijanju, maltretiranju i iznošenju pretnji fudbaleru Draganu Miloševiću (22), koji se tri godine posle toga ubio u svom domu u Beogradu, Sava Pavlović (49) i Predrag Milošević (49) dobili su po godinu dana zatvorske kazne.

Njih je Osnovni sud u Kraljevu juče osudio, skoro četiri godine nakon nemilosrdnog događaja zabeleženog i na bezbednosnoj kameri.

Porodica dečka koji je zbog pretpljenih trauma podigao ruku na sebe, nezadovoljna je visinom kazne.

Njihov advokat Božidarka Stojaković kazala je da sud nije uzeo u obzir većinu dokaza koje je ona predlagala da se izvedu tokom postupka. Inače, tužilaštvo je tražilo ovu kaznu.

- Tražila sam da se kao dokaz izvede i to što su optuženi u trenutku napada bili naoružani noževima kojima su ga sekli po glavi, da su ga olovkom ubadili po rebrima, kao i da postoje još neki snimci koji na suđenju nisu pregledani - kazala je advokat Stojaković za lokalne medije.

Otac nesrećnog mladića Zoran Milošević ogorčen je na presudu i visinu kazne.

- Sramota! Oni su mi ubili dete, a dobili su tako malu kaznu. Strašno je što ne mogu ni da se žalim jer je tužilac tražio upravo toliku kaznu - kazao je Milošević.

Podsetimo, samoubistvo Dragana Miloševića potreslo je Srbiju kad je otkriveno da je godinama bio u depresiji i traumatičnom stanju zbog posledica batinanja i zlostavljanja koje je preživeo u kraljevačkoj kladionici „Olimpik“.

Njega su Pavlović i Milošević mučki tukli naočigled nekoliko svedoka. Inače, istraga ovog slučaja trajala je više od tri godine, a tek nakon smrti Miloševića sudski proces je ubrzan pa je presuda doneta već posle tri pretresa.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu