60 RADNIH MESTA: Šansa za posao u Kragujevcu - iKragujevac


Vesti

Klinički centar u Kragujevcu je na osnovu sprovedenog konkursa odlučio da primi na neodređeno vreme 19 lekara, jednog diplomiranog fizičara i 40 medicinskih tehničara.
U Centru za onkologiju i radiologiju primljeno je šest lekara i jedan diplomirani fizičar, a dva lekara na Klinici za kardiologiju.

Po jedan lekar je primljen na rad u Službi za anesteziju i reanimaciju, Klinici za ORL, Klinici za ginekologiju i akušerstvo, Odeljenju za neonatologiju, Klinici za pedijatriju, Centru za neurohirurgiju, Centru za plastičnu hirurgiju, Klinici za internu medicine, Klinici za hematologiju i Klinici za opštinu i grudnu hirurgiju.

U Kliničkom centru rečeno je agenciji Beta da su sve odluke konkursne komisije za prijem bile jednoglasne, kao i da su ispoštovani kriterijumi Ministarstva zdravlja.

Primljeni kandidati na konkursu za lekare imaju prosek ocena na studijama medicine više od 8,84. Prosečna starost svih primljenih kandidata je 32 godine.

Od primljenih lekara njih osmoro je bilo u statusu volontera bez specijalizacije, a petoro je bilo u statusu saradnika u nastavi Fakulteta medicinskih nauka Univerziteta u Kragujevcu.

Agenciji Beta rečeno je u Kliničkom centru da u Centru za onkologiju i radiologiju nije bilo dovoljno kandidata sa volonterskim stažom, pa su tri kandidata primljena na osnovu ostalih utvrđenih kriterijuma.

Konkurs je poništen i biće ponovljen za prijem lekara na Klinici za dičiju hirurgiju, jer je komisija zaključila da prijavljeni kandidati nisu odgovarali traženim uslovima.

Kragujevački Klinički centar u proteklih godinu dana napustilo je oko 40 medicinski tehničara zbog rada uj inostranstvu, dok je za to vreme nekoliko lekara otišlo zbog rada u privatnoj praksi ili inostranstvu.

Prema Odluci o maksimalnom broju zaposlenih na neodređeno vreme u sistemu državnih organa, sistemu javnih službi, sistemu Autonomne pokrajine Vojvodine i sistemu lokalne samouprave za 2017. godinu, Klinički centar Kragujevac je dobio proširenje sa 2.117 na 2.312 zaposlenih.

Kako je u tom Centru rečeno, uvećanje broja zaposlenih uključuje zapošljavanje medicinskih radnika i medicinskih saradnika i konkursi će biti nastavljeni kvartalno.

(Beta)

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu