ZAVRŠEN DANAŠNJI SASTANAK O "FIJATU": Nastavak pregovora sutra - iKragujevac


Vesti

Za sutra je najavljen nastavak pregovora o četiri zahteva radnika koji su se juče vratili na radna mesta posle 16 dana štrajka.

Prva runda današnjih razgovora počela je tokom prepodneva, da bi posle jednočasovne pauze, oko 12.15 počela i druga runda, koja je trajala više od sat vremena.
Današnji razgovori radnika i rukovodstva bili su konstruktivi, ali ostaje dogovor da se detalji ne iznose u javnost.

Pregovori zbog štrajka u kragujevačkom "Fijatu" počeli su juče u Vladi Srbije, gde se razgovaralo od 12 do 17 časova.

Premijerka Ana Brnabić je zahvalila učesnicima na razumevanju i dolasku za pregovarački sto.

Nakon sastanka je saopšteno da su predstavnici "Fijata" izazili spremnost organizovanja posebne Komisije koja će imati za cilj da se izvrši analiza svih procesa rada u toj kompaniji radi eventualne optimizacije poslovanja i ispravljanja svih mogućih nedostataka.

Kako je navedeno, bilo je reči o četiri zahteva koje je štrajkački odbor postavio pred rukovodstvo te kompanije, a pregovori se nastavljaju i narednih dana kada će se o svakoj tački posebno razgovarati.

Direktori "Fijata su obećali da će razmotriti mogućnost plaćanja naknada radnicima za prekovremeni noćni rad. Među zahtevima radnika je i povećanje zarada.

Predsednik štrajkačkog odbora Zoran Marković rekao je posle jučerašnjih pregovora da oni idu u dobrom pravcu i da se traži izlaz iz problema.

 

 

Izvor: Rts.rs

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu