PONOVO KREĆE PAKAO:Temperatura ide do 37 stepeni, toplotni talas će trajati duže nego prethodni - iKragujevac


Vesti

Današnje toplo i sunčano vreme samo je uvod u ono što nas čeka krajem ove nedelje. Posle kratkog zahlađenja i osveženja, Srbiju od vikenda čeka novi toplotni talas, a prema rečima meteorologa, ima indicija da će on trajati duže u odnosu na prethodne, odnosno desetak dana. Drugim rečima, osveženje možemo očekivati tek krajem sledeće nedelje, a može se desiti da do njega i ne dođe.

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ), naime, izdao je upozorenje u kom se navode da Srbiju do ponedeljka očekuju temperature i do 37 stepeni.

- U sredu i četvrtak u većini mesta maksimalna temperatura od 32 do 35 a zatim do ponedeljka od 35 do 37 stepeni - navodi se u upozorenju RHMZ.

Ivan Ristić iz kompanije Veder tu ambrela kaže da nas vrućine zaparvo očekuju u narednih desetak dana, ali da one prave paklene počinju od subote.

- Od danas će u Srbiji biti sve toplije a za vikend će temperatura biti i preko 35 stepeni. Prave vrućine, dakle, kreću od subote. Ima naznaka da će opet za osam, devet dana biti hladnije ali može da se desi da do zahlađenja ne dođe već da se nastavi toplotni talas. Ako do zahlađenja i dođe to će biti u drugoj polovini sledeće nedelje a posle toga će opet vruće .

Veoma toplo vreme, po sadašnjim meteorološkim kartama, očekuje nas sve do kraja meseca. Ponegde je moguća kratkotrajna kiša i pljuskovi, ali će ona biti kratkog daha

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu