RODITELJI PAZITE: Ako se dete čudno ponaša, a vi to IGNORIŠETE, može da ga košta života! - iKragujevac


Vesti

Međunarodni dan borbe protiv droga obeležava se danas širom sveta, a u skladu sa Strategijom o sprečavanju zloupotrebe droga za period 2014-2021. godine, Ministarstvo zdravlja Republike Srbije pokrenulo je inicijativu za uvođenje programa prevencije rizičnog ponašanja kod dece i omladine, navodi se u saopštenju Ministarstva zdravlja.

Pored Ministarstva zdravlja, u realizaciji programa aktivno učestvuju Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije.

Kako je istaknuto, cilj programa za sprečavanje rizičnog ponašanja kod dece i omladine je da se mladima obezbedi zdrav i bezbedan način odrastanja, unapređenje zdravlja mladih i prevencija rizičnog ponašanja kroz edukacije o zdravim stilovima života.

Strategija o sprečavanju zloupotrebe droga za period 2014-2021. godine je kao prioritet postavila poboljšanje dostupnosti i efikasnosti mera za smanjenje potražnje droga, kroz primenu standarda kvaliteta u prevenciji, razvijanje efikasnih preventivnih programa čiji je cilj da se smanji ili odloži početak upotrebe droga sa posebnom pažnjom usmerenom ka ranjivim marginalizovanim grupama.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu