UZBUNA: Vojska Srbije na vanrednoj proveri - iKragujevac


Vesti

Po naređenju načelnika Generalštaba Vojske Srbije počela je provera operativnih sposobnosti dela stalno zadejstvovanih snaga i snaga za hitno reagovanje Vojske Srbije.

U pitanju je delimična, vanredna i nenajavljena terenska provera koja će se realizovati do 27. juna na više lokacija u Srbiji, saopšteno je danas iz Ministarstva odbrane.

Cilj provere je sagledavanje stepena osposobljenosti i unapređenje osposobljenosti i borbene spremnosti jedinica Vojske Srbije za reagovanje na moguće eventualne rizike i pretnje po bezbednost, navodi se u saopštenju.

U okviru tih aktivnosti biće realizovano rešavanje različitih borbenih supozicija sa izvođenjem specijalnih dejstava, izvršenje vazduhoplovne podrške, a proveravaće se i osposoblhenost za intervenciju ka ugroženim objektima, odbranu od iznenadnog napada na objekat ili rejon razmeštajne jedinice.

U saopštenju je ukazano da je provera operativnih sposobnosti počela uzbunjivanjem dela jedinica Specijalne brigade, koje se nalaze na obuci u letnjim uslovima na Vlasinskom jezeru i intervencijom ka ugroženom objektu.

U nastavku je izvršena provera snaga za intervenciju ka ugroženim objektima na bazi "Jezerska Mahala", posednutom objektu "Gornji Vrtogoš", kao i na bazi "Jug" uz angažovanje snaga ojačanja sastavljenih od specijalnih timova koji su vazdušnim putem preveženi sa Vlasinskog jezera na bazu "Jug."

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu