OPREZ: Najezda zmija u Kragujevcu zbog pljuskova - iKragujevac


Vesti

Posle kiše uvek dođe sunce, ali sa njim i zmije. Kiša koja je preksinoć padala, a koja se i večeras očekuje u Kragujevcu, mogu da pokrenu zmije, koje su već u velikom broju izmilele.

Nauka kaže da se one pre i posle kiše, usled pada temperature, uvek sklone, a da pri rastu temperature uvek izlaze napolje kako bi se sunčale. Upravo u tom trenutku njih i ima u najvećem broju na zemlji, ulicama, livadama.

U globalu, pre i posle kiše, kada se malo spusti temperatura one se odmah povuku i miruju dok se temperatura ne poveća. To je uobičajena njihova priroda jer su hladnokrvne pa kad padne temperatura slabije se kreću .

Ovi gmizavci se mogu pojaviti tačno u ovo doba dana – i pre zalaska sunca kao i ujutru oko deset sati. Napominje i da su ove trenutno visoke temperature, za njih dobre, tako da nemojte da se iznenadite ako ih sretnete i noću.

Ukoliko nekog ujede zmija, on odmah treba da istisne kao bubuljicu ranu kako bi se izbacilo što više otrova.

Ovih dana se sve više priča o najezdi zmija u Kragujevcu. Kako saznajemo pojavila se zmija u naselju Aerodrom u blizini dečijeg igrališta. Srećom, niko nije povređen.

Podsetimo da se već nekoliko puta dogodila slična situacija u Kragujevcu.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu