LUDO VREME: Sutra nove nepogode, iduće nedelje i do 40 stepeni - iKragujevac


Vesti

U Srbiji se sutra posle podne i uveče očekuju kratkotrajne vremenske nepogode sa jakim pljuskom, gradom i olujnim vetrom ponegde se očekuju u donjem Podrinju i Vojvodini, upozorio je Republički hidrometeorološki zavod.

Takođe upozorava da će do kraja juna biti veoma toplo sa maksimalnom temperaturom od 33 do 37 stepeni, u četvrtak (29. juna) i petak, 30. juna, ponegde i do 40 stepeni.

Samo će u ponedeljak (26. juna) temperatura biti u manjem padu, od 28 stepeni na severu, do 34 stepena na istoku Srbije.

Prema prognozi vremena za sutra, biće pretežno sunčano i veoma toplo, pre podne na severu Vojvodine, posle podne u zapadnim, a do kraja dana i u ostalim krajevima naoblačenje mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom.

Kratkotrajne vremenske nepogode sa jakim pljuskom, gradom i jakim vetrom očekuju se posle podne i uveče ponegde u donjem Podrinju i Vojvodini.

Vetar slab promenljiv, posle podne u skretanju na slab i umeren severozapadni. Jutarnja temperatura od 14 do 23 stepena, najviša dnevna od 34 do 37 stepeni.

U Kragujevcu će sutra biti pretežno sunčano i veoma toplo, kasno posle podne i uveče naoblačenje sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Vetar slab promenljiv, posle podne u skretanju na slab i umeren severozapadni. Jutarnja temperatura oko 18 stepena, najviša dnevna oko 31 stepeni.

Prema izgledima vremena do 2. jula, u ponedeljak će biti promenljivo oblačno, mestimično sa kišom i kratkotrajnim pljuskovima sa grmljavinom.

Temperatura će biti u manjem padu i kretaće se od 28 na severu do 34 stepena na istoku Srbije.

Od utorka do petka sunčano i veoma toplo, samo u planinskim predelima retka pojava popodnevnih lokalnih pljuskova sa grmljavinom. Maksimalna temperatura kretaće se od 33 do 37 stepeni.

U četvrtak i petak ponegde i do 40 stepeni.

Za vikend nestabilno mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, a dnevna temperatura biće u padu.

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu