SELO KOJE ĆE VAS RASPAMETITI SVOJOM LEPOTOM: Ljudi, je l’ ovo bajka ili realnost?! (FOTO) - iKragujevac


Vesti

Selo Vlakča nalazi se podno planine Rudnik, na dvadeset petom kilometru od Kragujevca i na dvanaest kilometara od Topole. Geografski je centar Srbije.

Najveće je selo u novoformiranoj opštini Stragari, sa 671 stanovnikom. Selo ima 211 domaćinstava sa 3,14 članova po domaćinstvu. Prosečna starost meštana je 46,2 godine. Broj stanovnika do 30 godina je197, do 60 godina 238, a preko 60 godina je 236 stanovnika. Selo ima 636 glasača.

Jedno je od najuređenijih sela na teritoriji grada Kragujevca. Oko 80% seoske putne mreže je asfaltirano, svi delovi sela imaju uređene seoske vodovode, oko 90% stanovnika ima telefonske linije sa najsavremenijom digitalnom centralom, i oko 4 kilometra uličnog osvetlenja.

U Vlakči, selu na pola puta između Kragujevca i Topole, upravo je održan još jedan izbor za najlepša dvorišta. Jer, u tom selu, u šali kažu da ima najviše uređenih dvorišta po glavi stanovnika.

Ne zna se kada su domaćini tačno počeli da sa velikom ljubavlju posvećuju pažnju travnjacima i cvećnjacima, ali sada, kada neko dođe u Vlakču, ne može da ne primeti da su sva dvorišta uređena do poslednjeg detalja i veoma često po pravilima pejzažne arhitekture.

Foto: Zoran Petrović

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu