Festival nauke u Čumiću - iKragujevac


Vesti

U okviru trodnevne manifestacije “Protini dani“ koja se tradicionalno održava u OŠ “Prota Stevan Popović“ u selu Čumić, danas je otvoren Festival nauke. Učesnici ovog festivala su predstavnici SANU - Odbora za obrazovanje i Odbora za razvoj sela koji će održati predavanje u vezi sa razvojem poljoprivrede, Centar za poljoprivredu i ruralni razvoj iz Cerovca, Prva kragujevačka gimnazija, PMF, Šumadijski arhiv.

U okviru Festivala nauke, učenici iz Čumića izvodili su oglede iz hemije, dok su učenici koji su pohađali predmet učeničko preduzetništvo izložili svoje proizvode koji su nastali u okviru malih porodičnih firmi iz Čumića. Šumadijski arhiv je u učionicama ove škole postavio dve izložbe Šumadija u balkanskim ratovima i Šumadija u Prvom svetskom ratu.

Centar za poljoprivredu i ruralni razvoj prikazao je film o poljoprivredi grada Kragujevca koji će biti predstavljen na sajmu u Kini, koji se održava u gradu Šijanu početkom juna meseca. Učesnici festivala su nakon svečanog otvaranja obišli Protino selo koje se nalazi u školskom dvorištu, u okviru koga se nalazi najstarija školska zgrada u Srbiji.

U okviru trodnevne manifestacije “Protini dani“ koja je otpočela u sredu, 24. maja, obeležen je Dan škole “Prota Stevan Popović“ koja proslavlja 225 godina postojanja, održana smotra crkvenih horova i izložba cveća i voća.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu