Restilizovan FIAT 500L predstavljen javnosti (FOTO) - iKragujevac


Vesti

U fabrici automobila u Kragujevcu danas je predstavljen novi restilizovani FIAT 500L, a simboličnim pritiskom na dugme ozvaničen je početak serijske proizvodnje.

 Novu familiju 500L čine verzije Urban, Cross i Wagon, a na tržištu će se naći već u julu. Svečanosti koja je upriličena u fabrici prisustvovali su premijer Srbije Aleksandar Vučić, ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić, ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, Alfredo Altavilla, glavni izvršni direktor FCA EMEA, direktorka kompanije FCA Srbije Silvija Verneti, gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić kao i mnoge druge zvanice.

FIAT znači tri posto bruto domaćeg proizvoda u Republici Srbiji i gootovo osam posto našeg ukupnog izvoza, a to je delo ruku 2460 zaposlenih, rekao je tom prilikom premijer Srbije Aleksandar Vučić. Ove tri verzije novog modela deluju moderno i luksuzno i verujem da će pronaći put do srca ljudi na tržištu. Zbog toga je Vučić pozovao građane Srbije da se, ako imaju dilemu pri kupovini automobila, odluče za FIAT - ov model. Navodeći primer Japana, premijer je rekao da kupovinom domaćeg proizvoda pomažemo svoju zemlju i svoj grad.

Vlada Srbije nastaviće da se bori za izvoz FIAT - a na rusko tržište i do sada su završene dve runde tehničkih pregovora. Vučić je izrazio uverenje da će pregovori biti okončani do kraja godine, a onda ćemo na FIAT - ovoj mapi ali i na mapi automobilske industrije sveta biti drugačije pozicionirani, kao zemlja koja može da izvozi na treća tržišta bez carinskih opterećenja.

Istovremeno, premijer je poručio da FCA kao kompanija od presudnog značaja za Srbiju može da računa na najširu podršku Vlade Srbije kroz subvencije i podsticaje za sve buduće investicije, ne samo u Kragujevcu nego i u Srbiji. Kragujevac neće ostati sam i neće biti “dolina gladi“ kako bi neki želeli. Kragujevac će, poručio je Vučić, biti uspešan industrijski centar i još mnogo novca uložićemo u srce Šumadije radi budćnosti naše dece.

Novi FIAT 500L predstavlja naslednika najbolje prodavanog malog višenamenskog vozila u Evropi i predodređen je da obnovi i nastavi njegov uspeh. Ponosni smo na to što možemo da kažemo da je postignut ambiciozni plan da fabrika u Kragujevcu ponovo bude centar proizvodnih aktivnosti, rekao je Alfredo Altavila, glavni izvrši direktor FCA EMEA. Imali smo jake temelje za dobar start, Kragujevac je obezbedio kvalifikovanu radnu snagu i jaku industrijsku podršku. Vlada Republike Srbije bila je posvećeni partner dok je FCA Grupacija donela svoje bogato globalno znanje, resurse i omogućila pristup tržištima.

Novi model 500L, kako je rečeno, unapređen je u smislu bezbednosti i konektivnosti i ima čak 40 posto kompletno redizajniranih i obnovljenih komponenti. Inače, predsednik Vlade Aleksandar Vučić “isprobao“ je danas redizajnirani model FIAT 500L i dovezao direktorku kompanije FCA Srbija Silviju Verneti na današnju promociju. U pitanju je dobar, odličan automobil, zaključio je premijer. 

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu