OLAKŠANJE: Pojednostavljen postupak za upis dece u predškolske ustanove - iKragujevac


Vesti

Gradsko veće na danas održanoj sednici dalo je saglasnost predškolskim ustanovama “Nada Naumović“ i “Đurđevdan“ na izmene i dopune Pravilnika o načinu, kriterijumu i postupku prijema dece u te ustanove. 

Radi se zapravo o izmenama i dopunama odredaba koje se odnose na postupak pribavljanja dokumenata za dokazivanje činjenica bitnih za bodovanje, odnosno, formiranje liste za upis dece. Takođe, izmenjene su i dopunjene odredbe kojima se utvrđuju kriterijumi i postupak sprovođenja upisa dece u ustanovu, a sve u cilju efikasnog, sveobuhvatnog, pravičnog i transparentnog sprovođenja postupka prijema dece u predškolske ustanove, koji bi bio jednostavniji za roditelje.

Na današnjoj sednici doneta je i odluka o objavljivanju javnog poziva za prijavu predloga programa udruženja iz oblasti poljoprivrede u cilju dodele sredstava iz budžeta grada Kragujevca za 2018. godinu u okvirnom iznosu od 1.300.000 dinara. Maksimalni iznos sredstava koji može biti odobren jednom udruženju je 400.000 dinara, a samo izuzetno, na obrazloženi predlog komisije koja sprovodi konkurs, može biti odobren viši iznos.

Javni poziv će biti objavljen na zvaničnoj internet stranici grada Kragujevca na adresi www.kragujevac.rs. Rok za podnošenje predloga programa je od dana raspisivanja javnog poziva do 21. jula 2017. godine.

Na sednici Gradskog veća odobrena su sredstva subvencija Javno-komunalnom preduzeću “Zelenilo“ u iznosu od blizu dva miliona dinara za nabavku opreme – sitne poljoprivredne mehanizacije čime će se povećati efikasnost obavljanja poverenih komunalnih delatnosti. “Zelenilu“ je odlukom Gradskog veća odobreno i nešto preko tri miliona dinara za izmirenje dela obaveza prema dobavljačima.

Sredstva subvencija u iznosu od 2,6 miliona dinara odobrena su i Privrednom društvu “Centar za strna žita“ za tekuću likvidnost. “Šumadija sajmu“ odobreno je šest miliona dinara na ime budžetske pomoći, od čega će deo sredstava biti iskorišćen za isplatu zarada za mart i akontacije za april.

Gradsko veće na danas održanoj sednici donelo je i zaključak o podnošenju zahteva Vladi Republike Srbije za preuzimanje osnivačkih prava nad Radio televizijom Kragujevac. Ukoliko Vlada Srbije da saglasnost i donese odgovarajuća akta iz svoje nadležnosti, konačnu odluku o preuzimanju osnivačkih prava nad RTK doneće Skupština grada Kragujevca.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu