HEROIN IZ KRAGUJEVCA STIGAO DO ADVOKATA! Policijski inspektori osuđeni na ukupno 15 godina zatvora - iKragujevac


Vesti

Sud je utvrdio da su Subotić i Ćulafić narkodileru Goranu Đokiću iz Valjeva prodali kilogram heriona, koji je zaplenjen od jednog muškarca iz Kragujevca

Policijski inspektori iz Valjeva Dejan Subotić i Milan Ćulafić osuđeni su na ukupno 15 godina zatvora zbog primanja mita i prodaje opojnih droga.

Subotiću je izrečena jedinstvena zatvorska kazna u trajanju od osam godina, a Ćulafići sedam godina i šest meseci zatvora.

Sud je utvrdio da su Subotić i Ćulafić narkodileru Goranu Đokiću iz Valjeva prodali kilogram heriona, koji je zaplenjen od jednog muškarca iz Kragujevca. Oni su za tu drogu dobili 12.000 evra.

Zbog preprodaje opojnih droga Subotiću i Ćulafiću je izrečena minimalna zatvorska kazna u trajanju od po pet godina.

Minimalna kazna im je izrečena i za primanje mita. Subotić je dobio tri godina i šest meseci zatvora, a Ćulafić tri godine.

Sud je utvrdio da su, u više navrata, u periodu od 2010. do 2013. godine, uzimali mito od narkodilera Gorana Đokića, da bi mu odali informacije o tome kada će biti pretresana njihova kuća i da li je pod merama prisluškivanja.

Njima je izrečena jedinstvena zatvorska kazna u trajanju od osam i sedam godina. Žalbu su najavili osuđeni Subotić i Ćulafić, kao i tužilaštvo.

Dejan Subotić bio je šef odseka za suzbijanje opšteg kriminaliteta u Odeljenju krimilalističke policije u Valjevu u periodu od 2009. do 2013. godine, kada je uhapšen. Otkaz u policiji je dobio u februaru 2016. godine.

Sada se bavi advokatorom. Milan Ćulafić je radio kao kriminalistički inspektor. I njemu je uručen otkaz početklom 2016. godine, a nakon hapšenja, završio je privatni Pravni fakultet na Singudunumu.

Izvor: Telegraf

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu