ŠANSA ZA POSAO: Od sutra konkurs za 60 radnih mesta! - iKragujevac


Vesti

Od 15. maja konkursi za popunu radnih mesta u  KC Kragujevac.

UKUPNO 33 zdravstvene ustanove raspisaće, počev od 15. maja, konkurse za zapošljavanje 546 lekara, medicinskih sestara i tehničara, saznaju "Novosti" u Ministarstvu zdravlja. Klinički centar Kragujevac prima 20 lekara i 40 tehničara, Klinički centar Srbije ukupno 80 medicinara, Klinički centar Vojvodine 55, KC Niš 16, "Tiršova" 11, "Dedinje" 18, Opšta bolnica Subotica 19, KBC "Bežanijska kosa" 22, KBC "Zvezdara" 28, Institut za majku i dete 45...

To je prvi krug zapošljavanja prema novom kadrovskom planu Ministarstva zdravlja, na osnovu kojeg je Vlada odobrila 2.010 radnih mesta u zdravstvu i to za 631 lekara, 30 farmaceuta-biohemičara i 1.349 tehničara, koji će se zapošljavati sukcesivno do kraja godine.

U ovoj podeli radnih knjižica, popunjavaće se službe i odeljenja na kojima je manjak lekara, sestara i medicinskih tehničara najveći u odnosu na obim posla. Kriterijumi za prijem biće prosek ocena u indeksu i godine volonterskog staža, pa će prednost imati najbolji po toj gradaciji.

KC Kragujevac, recimo, gde je prosečna starost lekara specijaliste 56,5 godina, na klinikama ima 108 volontera, koji u proseku volontiraju duže od dve i po godine.

- Nama je po planu odobreno ukupno 2.312 lekara, a mi sad radimo sa 2.117 - kaže dr Predrag Sazdanović, direktor KC Kragujevac. - To je, znači, maksimalan broj lekara za naš centar koji treba da se popuni po odobrenju u narednim ciklusima zapošljavanja. Konkursom koji raspisujemo sledeće nedelje popunjavaćemo prvo Centar za onkologiju, kojem su potrebni i lekari i tehničari, a onda i kod nas deficitarne oblasti medicine: dečju hirurgiju, ORL, pedijatriju...

Onkološki centar u Kragujevcu, koji čine dve celine, radioterapija i hemoterapija, zbog velikog broja pacijenata je, kako kaže direktor Sazdanović pod ogromnim pritiskom i radi u dve, pa i tri smene. Očekuje se instaliranje još jednog, četvrtog linearnog akceleratora do kraja godine, i to zahteva i veći broj lekara za radioterapiju, više fizičara za planiranje zračenja, kao i rendgen tehničara koji su deo ovog tima.

- Ovim zapošljavanjem zapravo idemo u susret stavljanju u pogon još jednog linearnog akceleratora, što znači da ćemo na vreme zaposliti nove lekare, omogućiti im da upišu specijalizaciju kako bismo što pre obezbedili kadar koji nam je potreban - govori dr Sazdanović. - "Pokrivamo" teritoriju sa gotovo dva miliona stanovnika, i svako novo radno mesto je spas, a dobili smo odobrenje da zaposlimo više ljudi nego što smo očekivali da ćemo moći.

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu