NAJLEPŠA VEST DANAS: Država pomaže lečenje male Teodore! - iKragujevac


Vesti

U lečenju devetogodišnje Teodore Vranješević konačno će se uključiti i država! Roditelji ove hrabre male Kragujevčanke juče su bili na razgovoru u Ministarstvu zdravlja, gde je postignut dogovor sa predstavnicima Budžetskog fonda za lečenje dece u inostranstvu.

Devojčica se već godinu dana lavovski bori sa opakom bolešću – akutnom mijeloidnom leukemijom, koja progresivno napreduje iz dana u dan.

– Iz Ministarstva zdravlja su nas pozvali na sastanak, koji je dobro prošao. Mogu samo da kažem da se država uključila i da za dva do tri dana očekujemo neko rešenje, to jest pomoć, ali ne bismo detaljisali da nešto ne izbaksuziramo – kaže Teodoroin otac Bogdan Vranješević.

Inicijator sastanka Veran Matić, predsednik Budžetskog fonda za lečenje dece u inostranstvu, kaže da su se hitno sastali pošto pošto mu je od Teodorinog oca stigla molba.

– Dobio sam molbu od njega za odobravanje sredstava za transplantaciju koštane srže za njegovu ćerku u Nemačkoj. Hitno sam sazvao sastanak sa roditeljima u Ministarstvu zdravlja. Svi akteri uputili su se u detalje lečenja i najboljih mogućih opcija po pacijentkinju. Dogovorili smo se da uradimo sve što je moguće za izlečenje deteta – rekao je Matić za Srpski telegraf i dodao:

– Verujem da ćemo do kraja nedelje pronaći način koji će ovu sinergiju učiniti najefikasnijom u korist najboljeg rešenja za pacijentkinju.

Borba za Teodoroin život počela je u maju 2016. godine, od kada je prošla pet ciklusa hemioterapije. Transplantacija koštane srži u Frankfurtu, gde je Tei nađen donor, košta 850.000 evra, a do sada je skupljeno 107.803.

Teodori možete pomoći slanjem SMS poruke 292 na 3030. Cena poruke je 200 dinara.

Uplate se mogu izvršiti i na dva računa u Erste banci, oba na ime Bogdan Vranješević.

DINARSKI:
340 – 32003872 – 78

DEVIZNI:
CORRESPONDENT BANK FOR 978 INCOMING PAYMENTS:
(NAVESTI OZNAKU VALUTE)
SWIFT CODE: GIBAATWG
ERSTE GROUP BANK AG WIEN, AUSTRIA

ACCOUNT OF THE BENEFICIARY WITH:
SWIFT CODE: GIBARS22
ERSTE BANK A.D. NOVI SAD

BENEFICIARY:
IBAN RS35340000003200387278
NAME VRANJEŠEVIĆ BOGDAN
ADDRESS LEPENIČKI BULEVAR 27, KRAGUJEVAC, SERBIA

International Payments Department
Erste Bank a.d., Novi Sad 

 

izvor: telegraf.rs

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu