VREME ISTIČE POŽURITE: Ostalo je još samo mesec dana za ZAMENU PAPIRNE VOZAČKE DOZVOLE! - iKragujevac


Vesti

Direktor Komiteta za bezbednost saobraćaja Damir Okanović kaže da 200.000 građana još uvek nema novi dokument.

Prema nekim procenama, oko dvesta hiljada građana još nije zamenilo staru papirnu vozačku dozvolu za novu plastičnu, a konačan rok da to obave je 10. jun, podseća i danas direktor Komiteta za bezbednost saobraćaja Damir Okanović.


Prethodno je rok bio 10. jun 2014, međutim, ali je kasnije produžen do ovog 10. juna, sto znači da bi ih 200.000 građana u narednih mesec dana trebalo da obave zamenu papirne za plastičnu dozvolu.

Okanović upozorava da je kazna za vozače koji sa staromdozvolo budu zatečeni u vožnji od šest do 20.000 dinara, plus dva kaznena poena, ako je prošlo manje od šest meseci od dana kada je dozvola istekla, dok, ukoliko je za duži period kazna 15 do 30.000 dinara, plus pet kaznenih poena i tri meseca zabrane upravljanja vozilom.

Okanović kaže da nemaju razloga za brigu vozači koji u nekom dužem periodu nisu produžili dozvolu, jer, napominje, reč je o formalnosti, što znaci da niko neće ostati bez dozvole, niti će morati ponovo da polaže vozački ispit.

Jednostavno će, objašnjava, recimo neko kome je pre 10 godina istekla dozvola moći da ode u policijsku stanicu i dobiće novu dozvolu.

Okanović podseća i da građani mlađi od 65 godina ne moraju da imaju lekarsko uverenje, osim ako nemaju neka ograničenja od ranije.

Dozvola može da se zameni u policijskim stanicama, a procedura je prilično jednostavna, navodi Okanović.

Naknada za troškove izrade vozačke dozvole je 255 dinara, toj sumi treba dodati i naknadu za izdavanje vozačke dozvole od 621 dinar, kao i Republičku administrativnu taksu od 700 dinara.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu