IZNENAĐENJE ZA ĐURĐEVDAN: Pogledajte sa kim će Kragujevčani proslaviti Dan grada! - iKragujevac


Vesti

Program počinje 3. maja Đurđevdanskim pesničkim susretima i sedmodnevnom Revijom pozorišnih predstava u čast domaćeg pisca u Knjaževsko – srpskom teatru.

U četvrtak i petak u organizaciji Predškolske ustanove “Đurđevdan“ biće održane Druge dečije igrarije u Pozorištu za decu.

I ove godine, 5. maja u organizaciji Centra za negovanje tradicionalne kulture “Abrašević“ biće organizovan Đurđevdanski folklorni maraton na Trgu kod Krsta gde će nastupiti umetnička društva iz zemlje i inostranstva.

Nakon svečane sednice Skupštine grada, koja će biti održana u subotu 6. maja u zdanju Stare skupštine, u 11 sati sledi tradicionalni Đurđevdanski dečiji karneval u organizaciji Gradske turističke organizacije.

U subotu 6. maja u Galeriji Narodnog muzeja biće otvorena izložba umetničkih dela iz Fonda umetničke galerije “Nadežda Petrović“ - “Jugoslovenska umetnost druge polovine 20. veka“ a u Konaku kneza Mihaila Obrenovića izložba “Oredni i heraldika u Karađorđevom domu“.

U popodnevnim satima na Otvorenoj letnjoj sceni u organizaciji Pozorišta za decu biće organizovana Pozorišna radionica za decu.

Na tradicionalnom Đurđevdanskom koncertu na Trgu kod Krsta nastupiće Kragujevački simfonijski orkestar, Gradski hor “Liceum“, Zvonko Pantović - Čipi i Dejan Stojanović – Kepa, a na Đačkom trgu Vlatko Stefanovski Trio, dok je vatromet sa zgrade Gradske uprave predviđen za 21 sat.

(Foto: Fotkaj KG)

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu