MLADI rekonstruisali igralište Osnovne škole "Milutin i Draginja Todorović" (FOTO) - iKragujevac


Vesti

Udruženje MLADI je, uz podršku Udruženja Sunce, Resurs centra za Šumadijski i Pomoravski okrug u okviru programa MLADI SU ZAKON, koji je finansiran od strane Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, realizovalo projekat "Dan planete Zemlje".

U okviru projekta, volonteri kragujevačke organizacije radili su na rekonstrukciji i uređenju igrališta Osnovne škole "Milutin i Draginja Todorović", kako bi najmlađi u što lepšem i uređenijem okruženju provodili svoje školske dane.

Višednevna akcija obuhvatila je čišćenje terena, iscrtavanje novih linija na terenu i zebre u školskom dvorištu, farbanje ograda i stubova. Zamenjeni su koševi, table i žičana ograda. Nakon ovih radova igralište je ponovo postalo funkcionalno i može se koristit za različite sportske aktivnosti.

"Velika nam je čast što imamo priliku da svojim primerom pokažemo mladim ljudima da se situacija u našem okruženju može promeniti. To što je naš projekat podržalo Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije je od velikog značaja za organizacije poput MLADI-h. Veliku zahvalnost dugujemo i direktoru osnovne škole "Milutin i Draginja Todorović", Draganu Pavloviću koji nam je maksimalno izašao u susret pri realizaciji projekta", kaže Bogdan Ristić, predsednik Udruženja MLADI.

Za učenike petog razreda je organizovana i ekološka radionica, na kojoj su mališani imali priliku da diskutuju o značaju ekologije, ali i da budu upućeni u aktuelne ekološke probleme. Čas u prirodi vodila je Snežana Branković, profesorka Prirodno-matematičkog fakulteta u Kragujevcu. Po završetku radionice, u skladu sa temom projekta, dvorište ove osnovne škole oplemenjeno je novim tujama koje su učenici posadili zajedno sa članovima Udruženja MLADI.

Podsetimo, MLADI su u prethodnom periodu preuredili i rekostruisali igrališta u naseljima Aerodrom, Mala Vaga i Veliko Polje.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu