"CRNA MAMBA" PRETI SRBIJI: Smrtonosna droga pravi armiju zombija, žrtava već ima! - iKragujevac


Vesti

Sintetička marihuana nazvana spajs, K2 ili “crna mamba” već je stigla u naš region – u Hrvatskoj je zbog korišćenja spajsa jedna osoba umrla, piše Sputnjik.

Ova droga se proteklih meseci pojavila na ulicama Londona, Mančestera i ostalih britanskih gradova. Posledice uživanja ovog opijata su fatalne. Britanski mediji izveštavaju da se ljudi koji ga konzumiraju pretvaraju u “zombije”.

Stručnjaci opisuju da spajs izaziva fizičku zavisnost poput heroina i psihološku zavisnost poput kreka. Radi se o mešavini različitog bilja i jakih hemikalija, a pojavila se i nova vrsta koja je toliko jaka da proizvodi zastrašujući učinak: korisnici nakon nekoliko sekundi zapadnu u katatoničko stanje, a prepoznaju se po upalim obrazima i bledim licima s ranicama.

To je loša, nekvalitetna supstanca koja hara tržištem i koju najčešće koriste oni najsiromašniji, a najviše tinejdžeri. Zbog lošeg sastava najčešće “udara” na nervni sistem, izaziva dezorijentisanost, smanjuje osećaj gladi, prouzrokuje agresivnost, a prilikom uzimanja većih doza može dovesti i do smrti.

Prema stručnjacima, “crna mamba” nakon konzumiranja izaziva takvu agresiju, da onaj ko je koristi u napadu besa ostaje bez ikakve kontrole i može da ubije drugog čoveka, a u to su se uverili i u Sloveniji, gde se ova droga svojevremeno pojavila na ulicama Maribora, Celja i Novog Mesta.

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu