NAJVEĆA ŽURKA: Mnogo izvođača u humanitarnoj akciji! - iKragujevac


Vesti

Maloj Nedi Kujundžić, koja ima samo šest godina, neophodna je pomoć ljudi dobre volje kako bi prikupila novac za transplantaciju matičnih ćelija u Beču. 

Prilika za humanost biće koncert 16. maja od 20 časova u hali "Park", gde će nastupiti poznati izvođači, a cena ulaznice iznosiće 200 dinara.

Neda je dete iz blizanačke trudnoće. Ona se rodila prva i to ranije, u 32. nedelji trudnoće. Obe bebe su odmah prebačene na neonatologiju gde su provele dva meseca. Nedi je na rođenju mozak ostao bez kiseonika i tom prilikom dobila je ciste na mozgu. One su se nakon nekog vremena povukle, ali su, nažalost, ostavile oštećenja - Neda ne može da drži samostalno glavu, sedi, hoda, vid joj je dosta oslabljen, izgovara svega nekoliko reči, a odaziva se na ime osmehom. Očekuje je nekoliko transplantacija matičnih ćelija, operacija tetiva i rehabilitacija.

Nedu upravo očekuje rehabilitacija u Slovačkoj, a novac je prikupljen zahvaljujući akciji Humanitarne fondacije "Budi human - Aleksandar Šapić". U Renoni će boraviti od 24. aprila do 6. maja. Kako bi i nadalje bilo novca za njeno lečenje, pre svega za transplantaciju matičnih ćelija u Beču koja košta oko 10.000 evra, 16. maja će Kragujevčani biti u prilici da se prisusutvuju humanitarnom koncertu i da kupovinom ulaznice od 200 dinara budu Nedini saveznici u toj važnoj borbi.

Na humanitarnom koncertu nastupiće Ana Kokić, Petar Mitić, Filip Mitrović, Srećko Krečar, zvezde Granda Stefani Pavlović, Miloš Vujanović, Savo Perović i Nenad Milevski. Pred publikom će se naći i izvođači Andjela Pavlović, Tatjana T-Bratz, Milan Djurdjevic Grbicanac & Amigo Band, kao i DJ Gandi i DJ Vexy.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu