Uručene nagrade Zaštitnika građana za doprinos razvoju svih oblika pristupačnosti - iKragujevac


Vesti

Grad Kragujevac nagrađen je za sveobuhvatno delovanje na razvoju pristupačnosti i socijalno uključivanje osoba sa invaliditetom, a Pirot za uključivanje krajnjih korisnika u proces donošenja odluka o adekvatnom rešenju za problem pristupačnosti.

Niš je dobio nagradu za strateško promišljanje i proaktivnostu razvoju pristupačnosti.

Priznanja za doprinos razvoju svih oblika pristupačnosti na svojoj teritoriji u 2016. godini pripala su gradovima Užice, Novi Pazar i Kruševac, kao i opštinama Bujanovac i Svilajnac.

Pohvaljeni su za doprinos razvoju svih oblika pristupačnosti na svojoj teritoriji u 2016. godini gradovi Leskovac, Loznica, Pančevo i Vranje, kao i opštine Bojnik, Boljevac, Pantelej, Zvezdara, Negotin, Paraćin, Sremski Karlovci, Stara Pazova, Vrnjačka Banja i Žagubica.

U obrazloženju odluke o dodeli nagrada, priznanja i pohvala navodi se da je Zaštitnik građana želeo da promoviše primere dobre prakse u oblasti pristupačnosti na lokalnom nivou, kao i da ostvari bolju saradnju s njima kako bi utvrdio uzroke zbog kojih se ne primenjuju u punoj meri propisi koji garantuju njihova prava.

Na konkurs za dodelu nagrada zaštitnika građana prijavilo se 22 grada i opština.

Odluku o dodeli nagrada donela je konkursna komisija koju su činili predstavnici zaštitnika građana, SKGO, tima za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Srbije i nekoliko udruženja građana.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu