Vesti

Grad preuzima RTK, ali tek po okončanju socijalnog programa. Nakon sastanka za zaposlenima u Radio televiziji Kragujevac gradonačelnik Radomir Nikolić poručio je da će ta medijska kuća, čija je privatizacija raskinuta u januaru, moći da opstane, ali sa manjim brojem zaposlenih i moraće sebe da izdržava i bude likvidna.

Na sastanku koji je inicirala delegacija zaposlenih i sindikata “Nezavisnost” Radio televizije Kragujevac, Nikolić je rekao da emitovanje programa te medijske kuće ne može da bude obnovljeno sve dok se ne namire dugovanja za dozvole REM-u.

On je najavio da je Kragujevac spreman da, u skladu sa izmenjenom Uredbom, uputi zahtev Vladi za privremeno preuzimanje kapitala RTK, ali tek pošto se u preduzeću realizuje državni socijalni program za dobrovoljni odlazak zaposlenih iz preduzeća.

Predstavnici zaposlenih i sindikata RTK zatražili su od Nikolića i pisane garancije, na osnovu ranije datih usmenih obećanja, da će grad svim zaposlenima, i onima koji ostaju, i onima koji odlaze iz preduzeća, obezbediti isplatu zaostalih zarada.

Prema navodima učesnika sastanka, gradonačelnik je odbio da potpiše sporazum po kome će grad preuzeti takve obaveze, a umesto toga on je potvrdio da će sačiniti pismo o namerama u vezi sa daljim koracima za sanaciju stanja u RTK.

Glavni poverenik sindikata “Nezavisnost” u RTK Goran Antonijević rekao je novinarima posle sastanka da, kako sada stvari stoje, zaposleni u toj medijskoj kući koji nisu primili 11 zarada neće primiti ni dinar još najmanje mesec ili dva.

Pratite iKragujevac na VIBERU:
http://chats.viber.com/ikragujevac

×