FINANSIJSKA INJEKCIJA: Za “Zastava oružje” i “Mednu” 12 miliona evra - iKragujevac


Vesti

Fabrike odbrambene industrije Srbije u narednom periodu dobiće direktnu finansijsku pomoć u iznosu od 43 miliona evra iz republičkog budžeta. 

Od toga, za Zastava oružje je opredeljno 9,7, a za kragujevački Tehničko-remontni zavod 2 miliona evra. To je izjavio predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić i objasnio da će ovim sredstvima biti unapređeno poslovanje fabrika odbrambene industrije.

“Zastava oružje ima široku paletu proizvoda, a ono što se izvozi i najviše traži i što sa lakoćom mogu da prodaju, to su puške, puško-mitraljezi, mitraljezi 12,7 milimetara, razume se i pištolji, gde smo sa cevima imali manjih problema u prošlosti. Sada želimo da modernizujemo pogon za proizvodnju cevi i to je veliki novac koji dajemo poslo dugo vremena, gde nije reč o konverzijama, odnosno brisanju potrazivanja od strane pojedinih državnih organa i institucija, već o novcu koji će direktno ući, kao injekcija, u kragujevačku fabriku”, rekao je Vučić.

Premijer je rekao da bi novac koji država troši za kapitalna ulaganja trebalo da bude veći i da se koristi pametnije, odnosno na način da se u budućnosti vrati kroz veća primanja i veće profite radnika.

“Zato smo danas imali važan sastanak sa predstavnicima svih fabrika namenske industrije, svih remontnih zavoda, opitnih centara, pribojskim FAP-om i svih osam osnovnih fabrika, sa izuzetkom "Krušika", koji u ovom trenutku nije tražio novac, jer su zaposlili više od 1.000 ljudi u odnosu na prethodni period i rade dobro”, kaže Vučić.

Naglašava da bi ova sredstva trebalo da omoguće da izvoz, sa očekivanih 550 miliona evra ove godine, do 2020. godine dostigne 750 miliona evra.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu