Vesti

U Kragujevcu je zabeležen jedan od najdrastičnijih primera neprijavljivanja zaposlenih - u jednom ugostiteljskom objektu svih sedam radnika, koliko je zatečeno na poslu, radilo je "na crno".

Lajkujte najposećeniji informativni portal u Šumadiji!

U ugostiteljskom objektu u Kragujevcu svih sedam radnika je radilo „na crno“, što je bio slučaj i u dva restorana u Kraljevu i Vrnjačkoj Banji, gde su takođe svi zatečeni radnici (po pet) bili neprijavljeni, saopštio je Inspektorat.

Zbog utvrđenih prekršaja inspekcija je podnela ukupno 59 prekršajnih prijava, izdala dva prekršajna naloga i donela 192 rešenja za otklanjanje utvrđenih nepravilnosti.

Inspektori su doneli osam rešenja kojima su neregistrovanim subjektima naložili da odmah pokrenu propisani postupak za upis u odgovarajući registar i zabranili im dalje obavljanje delatnosti do ispunjenja za to propisanih uslova.

 

Pratite iKragujevac na VIBERU:
http://chats.viber.com/ikragujevac

Komentari   

0 # milan prodanovic 14-04-2017 13:51
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
+1 # milan 14-04-2017 13:49
Inspekcija se obrusila na ugostiteljstvo a ne vide da je to jedina delatnost koja uposljava najvise ljudi... Zasto se neko ne pita zasto ljudi rade,,na crno,, rade jer su doprinosi 65% za poslodavca pa ne postoji matematika da jedan ugostiteljski objekat sve plati da bi funkcionisao, To treba neko da obracuna,kako moze jedan konobar da zaradi svoju platu,doprinose i poslodavcu ostavi profit. TAKO JE TO GOSPODO INSPEKTORI...
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

×