TRAKTOR MU OTKINUO SKALP: Kragujevčanin primljen u bolnicu sa golom lobanjom! - iKragujevac


Vesti

Kada je vratilo od traktora zahvatio kosu Dejana Stankovića (45) iz sela Vinča kod Topole i otkinulo mu mesa sa lobanje i oba uveta, malo ko se nadao da će ostati živ.

Zahvaljujući timu hirurga u Kragujevačkom kliničkom centru i brzom dolasku kod lekara, ovaj poljoprivrednik je preživeo. Podvig je to što je ceo skalp, koji mu je mašina otkrivela, prišiven i vraćen na golu lobanju.

Ova neverovatna nesreća dogodila se pre dva dana, kada se Dejan spremao da prska voćnjak.

– Celog života nosim dugu kosu i kada radim vezujem je u rep. Nisam ni sanjao šta može da mi se dogodi. Imam voćnjak od pet hektara pod jabukama. Nešto je curilo na cisterni i sagnuo sam se da vidim u čemu je problem. Tada me je vratilo zahvatilo i počelo je da mi umotava kosu – rekao je za “Blic” Dejan.

Samo pribranost mu je pomogla da spasi život.

– Bacilo me je na stranu, borio sam se. Sećam se da sam ustao i podigao sam se do česme, da operem lice puno krvi. Nisam bio svestan šta mi se desilo. Sreća je što nisam bio sam i što su me drugari dovezli brzo do bolnice – priča Stanković.

Primarijus Goran Azanjac je rekao da se radi o teškoj povredim, koja se retko dešava.

– Pacijentu je bukvalno kardan od traktora otkinuo kožu i poglavinu vrata, obe ušne školjke, kosu… Čovek je bukvalno skalpiran. Došao je sa golom lobanjom, pokidanim krvnim sudovima. Skalp koji je donesen bio je zamrljan uljem, blatom. Konsultovali smo se i rešili da krenemo u komplikovanu operaciju – rekao je Azanjac.

– Operacija je trajala četiri sata, a krvni sudovi su pripojeni. Zasad je skalp počeo da prpima krv i pacijent je van životne opasnosti – dodao je Azanjac.

Izvor Telegraf / Blic

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu