"ČUPALI SMO KOSE, SVI SMO POKRADENI": Najluđe krađe u Kragujevcu - iKragujevac


Vesti

U jeku je sezona krađa akumulatora, kažu automehaničari, objašnjavajući da se vozači najčešće u proleće odlučuju za popravke i zamenu akumulatora. Zbog te potražnje, lopovi krađom obezbeđuju robu, pa je nude u oglasima.

Ništa im nije sveto, pa “operišu” na parkinzima oko KC Srbija i Dečje klinike u Tiršovoj, prenose mediji.

Ipak, ono što se odigralo u Kragujevcu, nigde nije, sećaju se svedoci!

Ima vozača koji kažu da im se desilo da dva puta za godinu dana postanu žrtve lopova. Grupi Kragujevčana desilo se to za par dana. Oni koji se slučaja sećaju, tvrde da je u pitanju najpodmuklija krađa akumulatora ikada i da su postali predmet sprdnje i sažaljenja.

Sve se desilo u naselju Stanovo, nedaleko od lokalnog groblja. Tu je nekoliko zbijenih zgrada među kojima je parking. Lopovi su jedne noći zaređali i vadili akumulatore od auta do auta, odakle su god mogli.

– Bilo je to pre nekoliko godina. Ujutru nas je sve sačekao šok, niko nema akumulator. Kako se tu ne postavlja pitanje šta činiti, većina nas je kupila nove. Nije prošlo par dana, kad opet isto. Ustanemo ujutru, a akumulatori ukradeni. Čupali smo kosu, celim krajem su se, čini mi se, razlegale psovke. Pa lopovi su prvu krađu izveli samo da bi što više nas doveli u situaciju da kupimo nove akumulatore, pa se vratili po njih! Neverovatno! Samo me zanima da li su nam i zapisivali registracije da ne bi omašili, da bi uzeli samo iz automobila koje su već opljačkali i čiji su vlasnivi pazarili nove akumulatore – kaže stanar jedne od zgrada, dodajući da ga niko nikada “preveslao”.

Svake godine dešavaju se ovakve masovne krađe akumulatora, po celoj državi.

U kragujevačkom naselju Beloševac grupa lopova je pre par godina dobar deo noći potrošila za “redne” krađe niz Brđansku ulicu. Oni su ulazili u dvorišta i ojadili čitav kraj.

Krajem marta 2015. godine stanari u nekoliko vranjanskih naselja noćnim stražama čuvali su automobile i akumulatore. Tada je i policija u Vranju medijima potvrdila da je na šest lokacija u gradu u prethodnih godinu dana pronađeno oko 400 akumulatora.

Pripadnici policije u Guči rasvetlili su pre nekoliko dana 14 krađa i uhapsili tri lopova iz Kragujevca, koji su krali akumulatore i sve šta su nalazili u garažama i šupama.

Izvor: Telegraf

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu