PROMENA VREMENA: Od večeras će biti hladnije, sutra nas očekuje KIŠA! - iKragujevac


Vesti

U Srbiji će danas biti pretežno sunčano i toplo, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Tokom noći u južnim i jugozapadnim krajevima promenljivo oblačno ponegde sa kišom i kratkotrajnim pljuskovima.

U Kragujevcu već tokom noći će pasti kiša.

U Srbiji će sutra biti promenljivo oblačno, mestimično s kišom, ujutro i pre podne uglavnom na jugu i istoku, a posle podne i u ostalim krajevima, kažu u RHMZ.

Najniža temperatura biće od 5 do 13 stepeni, a najvisa od 15 do 20 stepeni.

Ponegde je moguć kratkotrajni pljusak sa grmljavinom. Na visokim planinama i sneg. Vetar slab i umeren, jugoistočni, u donjem Podunavlju povremeno jak.

I u Kragujevcu će biti promenljivo oblačno i veći deo dana suvo. Posle podne i uveče u pojedinim delovima grada očekuje se kratkotrajna kiša ili pljusak. Najniža temperatura biće oko 4, a najvisa oko 13 stepeni.

Do petka vreme će biti promenljivo, oblačno i svežije, povremeno s kišom i kratkotrajnim pljuskovima sa grmljavinom, na visokim planinama sa snegom. U četvrtak i petak umeren i jak severozapadni vetar.

Od subote uglavnom suvo sa dužim sunčanim intervalima i postepeno toplije. U nedelju i početkom naredne sedmice pretežno sunčano uz porast temperature.

Biometeorološka situacija može imati nepovolјan uticaj na većinu hroničnih bolesnika. Naročita opreznost se savetuje osobama sa cerebrovaskularnim, srčanim i respiratornim obolјenjima. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu glavobolјe, neraspoloženja i bolova u mišićima.

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu