Radovi u školi Miloje Simović u Dragobraći - iKragujevac


Vesti

Osnovnu školu Miloje Simović u Dragobraći, obišli su danas član Gradskog veća za obrazovanje prof. dr Nedeljko Manojlović, pomoćnik gradonačelnika za nadzor nad investicijama u vanprivredi, Zoran Rajović i rukovodilac Školske uprave, Goran Joksimović.

U ovoj školi, koju sa dva izdvojena odeljenja u Drenovcu i Goločelu, pohađa 340 đaka, u toku su radovi na sanaciji mokrih čvorova za koju je iz budžeta grada Kragujevca izdvojeno 2,5 miliona dinara.

Kabine, zidovi i kompletne instalacije školskih toaleta bili su u jako lošem stanju, i s obzirom na to da su ispunili svoj vek trajanja, njihovo renoviranje puno znači za poboljšanje higijenskih uslova naših đaka, kaže direktor Dragoljub Vidojević. U dvorištu osnovne škole Miloje Simović, nalaze se još dva objekta, koja zbog nebezbednosti i starosti nisu u upotrebi, ali ove godine biće započeto i njihovo obnavljanje.

Naš cilj je da od starog objekta škole napravimo novu fiskulturnu salu, a od učiteljskog doma objekat za decu preškolskog uzrasta koji sada koriste jednu od školskih učionica. Ovome su se posebno obradovali roditelji iz Dragobraće i okolnih mesta, što je nama jako dobar znak da će nastaviti da šalju svoju decu u našu školu, ističe Vidojević.

Izgradnju fiskulturne sale finansiraće italijanska organizacija, izradu projektne dokumentacije finasirao je grad Kragujevac, i kako se očekuje radovi bi trebalo da počnu u aprilu mesecu ove godine.

Inače, kako je najavio Zoran Rajović, pomoćnik gradonačelnik, u sklopu projekta koji se odnosi na poboljšanje energetske efikasnosti, u školi Stanislav Sremčević kreću rekonstruktivni radovi, koje finansira Ministarstvo rudarstva i energetike u iznosu od 23 miliona dinara.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu