Danas dolazi Vučić u Kragujevac, a od sutra kreće predizborna tišina - iKragujevac


Vesti

Završni miting Aleksandra Vučića, kandidata Srpske napredne stranke za predsednika Republike Srbije, biće održan danas od 18 časova u hali “Jezero”.

Prisutnima će se obratiti predsednički kandidat Aleksandar Vučić. Za sada nije poznato ko će se još, pored Vučića, obratiti okupljenima u hali "Jezero". 

Predsednički kandidati imaju još danas i sutra za kampanju, budući da u četvrtak, 30. marta u ponoć počinje predizborna tišina.
Danas je, prema svemu sudeći, ključan dan, jer su upravo za danas zakazani završni mitinzi pojedinih predsedničkih kandidata - Aleksandra Vučića u Kragujevcu, Vojislava Šešelja i Vuka Jeremića u Novom Sadu, te Saše Jankovića u Beogradu.

Predizborna tišina, tokom koje je zabranjena bilo kakva izborna propaganda, održavanje javnih skupova i iznošenje rezultata na izborima, trajaće do zatvaranja biračkih mesta 2. aprila u 20 sati.

U trci za šefa države je 11 kandidata, a biračka mesta u Srbiji biće otvorena u nedelju, 2. aprila od sedam do 20 sati. Glasaće se na 8.523 biračka mesta, od toga 8.224 u opštinama, odnosno gradovima, i 29 biračkih mesta unutar zavoda za izvršenje zavodskih sankcija.

Na izborima za predsednika Srbije glasaće se na 90 biračkih mesta na teritoriji Autonomne pokrajine Kosovo i Metohija. U inostranstvu će biti otvoreno 53 biračkih mesta u 32 zemlje.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu