Počinju obuke za nastavnike, mBot roboti stižu u škole! - iKragujevac


Vesti

Stručno usavršavanje nastavnika za korišćenje mBot robota kao nastavnog sredstva, za nastavnike iz 81 osnovne škole u Srbiji, koje su u prvom krugu uključene u akciju KODigranje, biće održane od 20. do 23. februara u Novom Sadu, Sremskoj Mitrovici, Kraljevu, Kragujevcu, Nišu, Negotinu i Beogradu.

U prvom krugu akcije, obukama će prisustvovati ukupno 112 nastavnika iz 60 mesta u Srbiji koje će programeri iz Centra za kreativno razmišljanje Kliker obučiti kako da uz pomoć mBot robota svoje đake nauče da kodiraju/programiraju.

Odmah po završetku obuke, nastavnicima iz 81 osnovne škole biće uručeno po 5 mBot robota, koji su donacija za njihovu ustanovu. Tokom marta biće organizovana obuka i distribucija robota za nastavnike iz još 50 osnovnih škola koje su se prijavile za učešće u programu Bitka za znanje. Do kraja školske godine biće organizovana i dva takmičarska kola KODigranja, sa održavanjem finalnog dela takmičenja tokom juna u Beogradu. Prva tri najuspešnija tima za svoju školu obezbediće još napredniju IT opremu, kako bi stečena znanja podigli na viši nivo.

Spisak svih škola koje su u prvom krugu primljene u program, čiji će nastavnici pohađati obuku i kojima će biti donirano po 5 mBot robota, uz pomoć kojih će osnovci od 5. do 8. razreda učiti programiranje možete pogledati ovde.

Realizaciju obuka omogućilo je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu