STANARI ZA PONOS KRAGUJEVCA: U ovoj zgradi uvek imaju novca na računu, pa i da plate alpinistu! - iKragujevac


Vesti

Usled jakog vetra tabla lima dimenzija 2 puta 0,7 metara otkačila se na bočnom delu fasade zgrade u kragujevačkoj Ulici Vojislava Kalanovića 2.

Usled jakog vetra tabla lima dimenzija dva puta 0,7 metara otkačila se na bočnom delu fasade zgrade u kragujevačkoj Ulici Vojislava Kalanovića broj dva. Predsednik skupštine stanara, Dragan Šimšić, nije čekao lepo vreme, a stanari nisu hteli da rizikuju da se tabla otkači i ubije nekoga.

– Pretila je opasnost da tabla padne sa visine od 15 metara i tako povredi prolaznike. Tih dana bile su niske temperature, pa nismo mogli da angažujemo ni kamion sa korpom za visinske radove, jer po niskim temperaturama hidraulika na tom kamionu ne radi. U pomoć smo pozvali našeg sugrađanina Radeta Pavlovića. On se profesionalno bavi radovima na visini. Rade je tablu fiksirao i mogli smo mirno da spavamo – kaže Šimšić.

Za njih, kaže, ovo nije događaj, u njihovoj zgradi to se podrazumeva. Ova skupština stanara je već tri godine organizovana kao malo preduzeće. Kragujevačkom Javno- stambenom preduzeću dali su otkaz još pre tri godine jer oni nisu bili u stanju da isprate zahteve stanara.

– Rešili smo da se sami organizujemo. Prihodi se na računu zgrade obezbeđuju kroz naplatu troškova održavanja od vlasnika stambenog i poslovnog prostora. Troškovi redovnih i vanrednih popravki nikad nisu problem jer novca uvek imamo na računu. Naplata troška održavanja je 90 odsto. U našoj zgradi uvek ima para za ovakve intervencije – objašnjava Šimšić.

Pre nekoliko godina sa jednog od solitera u Ulici lepenički bulevar, otkačio se deo lima na krovu, koji je mogao da padne i zakolje prolaznike. Tada je čak grad kupio materijal za popravku krova, ali stanari te zgrade nisu hteli da plate izvođače radova.

Nebriga i bahatost stanara u nekim zgradama čini da reakcija ljudi koji žive u Vojislava Kalanovića 2 deluje kao čudo. Oni su, kada mašine nisu mogle da pomognu, našli način – alpinistu! 

(Izvor, foto: Telegraf, M. Raca)

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu