IZNENADNA SMRT PORODILJE U KRAGUJEVCU: Kako je došlo do toga? - iKragujevac


Vesti

Smrt tridesetdvogodišnje porodilje iz Kragujevca deset dana od porođaja uzburkala je javnost. Njena porodica sumnja u rad kragujevačkih lekara.

S druge strane, u zvaničnom preliminarnom obdukcijskom nalazu, kragujevački klinički centar navodi moguće zapaljenje pankreasa. Konačni zaključak o uzroku njene smrti još se čeka.

tragedija u kragujevackom porodilistu preminule dve porodilje za-tri nedelje

Novu godinu kragujevačke porodice Jovanović i Vasiljević dočekale su u neverici. Slaviša Vasiljević, brat preminule Snežane Jovanović, je svoju tugu podelio s prijateljima na društvenoj mreži, zbog čega je priča digla veliku prašinu. Članovima porodice nije jasna iznenadna smrt njihove Snežane.

Snežana Jovanović je iz porodilišta izašla nedelju nakon carskog reza, 26. decembra uz otpusnu listu u kojoj piše da je sve u redu, objašnjava njen brat Slaviša Vasiljević. Tri dana kasnije joj je pozlilo i primljena je u Urgentni centar. Prvog januara je preminula. 

Rukovodstvo kragujevačkog kliničkog centra je reklo da je Snežana Jovanović primljena 30. decembra u Urgentni centar sa simptomima koji su podsećali na upalu pankreasa. Dan kasnije je, nakon pogoršanja njenog stanja, izvršena operacija koja se, nažalost, kaže rukovodstvo, završila smrtnim ishodom.

“Obdukcija Snežane Jovanović je urađena dan iza toga. I u ovom trenutku mi možemo da sumnjamo na nekoliko stvari. Ono što je nama najuopečatljivije su bolesti pankreasa koje mogu biti vrlo intezuvne I vrlo ozbiljne I opasne po život pacijentkinje ali to je još uvek radna dijagnoza. Želimo da to potvrdimo I histopatološkom dijagnozom”, rekao je direktor Kliničkog centra Kragujevac Predrag Sazdanović.

Direktor kliničkog centra Predrag Sazdanović napominje da je pacijentkinja bila u opservaciji Urgentnog centra, pod stalnim lekarskim nadzorom. S druge strane, članovi porodice preminule Snežane Jovanović rešeni su da, i pored obdukcije, presaviju tabak i sudskim putem traže razjašnjenje čitave situacije. 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu