KRAGUJEVAC: Sednice Skupštine grada od sada i uživo preko interneta! (FOTO+LINK) - iKragujevac


Vesti

Kragujevačka skupština je prva posle Narodne skupštine Republike Srbije čije će sednice gledaoci moći da prate i preko live-stream linka.

Ovo je, prema rečima predsednika kragujevačke Skupštine, tek prva faza u nizu faza razvoja kojim je započeta modernizacija Skupštine grada Kragujevca.

Cilj je, između ostalog, omogućiti interaktivnu komunikaciju pratilaca i gledalaca sa Skupštinom grada Kragujevca.

''Realizacija ovog projekta  svakako ne bi bila moguća bez podrške gradonačelnika Radomira Nikolića. Odlučili smo da razvijemo svoj sistem, koji ćemo stalno unapređivati. Sa ponosom mogu reći da smo prva lokalna samouprava koja ima svoj stream kanal za prenos. 

U Srbiji još samo nacionalni parlament ima ovaj vid prenosa skupštinskih zasedanja, i već smo ostvarili kontakt sa njima kako bismo razmenom iskustava došli do kvaliteta. Odabrali smo da to bude putem Youtube-a, aplikacije koja je svima dobro poznata. Svi korisnici Android telefona već imaju instaliranu ovu aplikaciju. Želimo da se što više približimo građanima Kragujevca i omogućimo im uživo komentarisanje. '' - rekao je Miroslav Petrašinović, predsednik Skupštine grada.

Link putem kojeg svi zainteresovani mogu da prate sednicu na ovaj način, nalaziće se na sajtu grada Kragujevca, na naslovnoj strani kao i u odeljku ''Skupština grada''.

 


 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu